Asasinarea țăranului român (și-a economiei românești)


Azi am fost în ce-a mai rămas din Piața Siretu. De fapt, merg aproape zilnic în zonă, dar azi am fost pentru a discuta cu piețarii și doleanțele sunt aceleași de ani de zile, semn că nimeni nu-i bagă-n seamă. Nici măcar în campaniile electorale nu mai trece nimeni pe acolo, pentru că 80% din piață este goală și ne întrebăm de ce…. Mai jos aveți câteva imagini din Piața Siretu, iar pentru cei care locuiesc, scrieți în comentarii cum era în trecut aceasta. Remarcăm și vânzătorii care stau pe lângă piață, din cauza prețurilor mari la închirierea tarabelor!!!


Această prezentare necesită JavaScript.


Având în vedere că de ceva vreme cam toate complexele construite de comuniști cu autoserviri sau alimentări, au fost parazitate de lanțurile de magazine străine, micul comerciant român, țăranul care vinde în piață recolta lui anuală, munca lui, este silit să renunțe. La cum stau lucrurile, în câțiva ani nu vom mai avea recolte, pentru că lanțurile de magazine străine aduc mult, calitate îndoielnică, din străinătate, la prețuri cu foarte puțin mai mici decât cele practicate de țăranii români, dar care contează la final, având în vedere că populația noastră este majoritar săracă și preferă să cumpere cam orice de la un lanț de magazine, având în vedere că de banii rămași din diferență își mai pot lua o pâine. Mai jos aveți câteva produse și diferențele de prețuri aproximative


2.5 litri de suc (pepsi, cola, fanta, etc) 6.5 – 7 lei la români, 5.5-6 lei la străini.

1 kilogram de zahăr (mărgăritar) 3.5-4 lei la români, 2.8-3.5 la străini.

1 litru de ulei 5.5-6.5 lei la străini, 6-7 lei la români.

1 pâine (300-600 de grame) 0.8 – 2 lei la străini,  1.2-3 lei la români.

1 kilogram de cartofi 1-1.5 lei la străini, 1.5-2 lei la români.

1 kilogram de banane 3.5 – 4.5 lei la străini, 5.5-6.5 lei la români.

1 kilogram de clementine 3 lei la străini, 6 lei la români.


Având aceste mici sau mari diferențe, judecați ce-ar trebui făcut. Eu unul propun ca magazinele străine să cumpere de la producătorii români, minim 60% din marfă, iar restu nu ne interesează de unde o aduc. Totodată, lângă piețele de români, să se interzică apariția lanțurilor străine. Comentați mai jos cum credeți că ar trebui rezolvată problema asasinării economiei românești din acest domeniu comercial.


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s