Costume de Halloween, specifice în zona Dunării de Jos


Că tot e sărbătoarea asta celtică, luată cu asalt și de români, am să vă spun despre costumele cu specific „Jos-Dunărean-Gălățean”, pentru a avea cât mai mult succes. Să terminăm cu vrăjitoarele, dovlecii sculptați, mumiile, ori super-eroii. Mai jos aveți tradiții și costume de Halloween-ul nostru:


De Halloween-ul Dunărean, gălățenii împodobesc casele cu tradiționalele calorifere sculptate, în care se pune câte o lumânare. Legenda spune că oamenii care nu fac asta, nu vor avea iarna ce va veni căldură, așa că vor să îmbune spiritele CET și ROMGAZ. Pe lângă îmbodobirea cât mai frumoasă, gălățenii aduc și ofrande, însemnând bani la casieriile furnizorilor.


Costumele sunt mai hazlii și mai originale:

 1. Controlor Transurb: acest costum are efect în autobuze și nu este greu de procurat ori de confecționat. Investiție minimă și puteți să vă scoateți bani, nu neapărat dulciuri.

 2. Factura de căldură: se folosește în blocuri (95% dintre cazuri) și are ca scop obținerea rapidă de dulciuri, dar dacă nu este făcut cum trebuie, atrage infarctul colindatului.

 3. Primarul: poate unul dintre cele mai ușor de făcut, este adoptat de sado-masochiștii cărora le place să fie bătuți și scuipați pe stradă. Vă trebuie un sacou (merge din ăla școlăresc) și o bandă tricoloră de pus pe pe umăr, ca primarii adevărați. Nu se știe dacă primiți dulciuri, ori bătaie, șpăgi, sau ani la Universitatea de pe Traian.

 4. Bacalbașa: nu veți avea dulciuri, dar veți avea succes la babe, la proști și la maidanezi. Nu recomandăm acest costum, deoarece personajul nu este iubit pe meleagurile Jos-Dunărene.

 5. Dinozauri politici: dacă vreți cu siguranță să aveți succes la ceva, costumați-vă într-un frumos dinozaur politic: avem pe plaiurile noastre Eugenius Durbacodungus, D-Anus Nicus, Viorelus Arogantus Ștefanus, precum și alții.

 6. Turnător la Secu: Dacă vreți cu siguranță să luați bătaie, costumați-vă în Florin Pîslaru, alias Pintea. Din nou, acest costum este recomandat și utilizat doar de masochiști.

 7. Mariana Cur de Fier: acest costum este tradițional femeiesc pentru practicantele celei mai vechi meserii. De obicei se pot întâlni în cupluri cu Turnătorii la Secu.

 8. Furnal de la SIDEX: acest costum este purtat de nostalgicii care-și amintesc de furnalele ce existau lângă Galați. Se costumează pentru că se crede că aceste costume vor aduce furnale din nou la Galați.

 9. Vasul Libertatea: tot costum pentru nostalgici. Se poartă pentu că se speră la revenirea acestui frumos vas la malul Dunării de Jos.

 10. Telegan: costum purtat de cei care vor să facă mișto de veșnicul candidat Telegan, sau de cei de la Centrul Psiho-Politic de pe Bulevardul Traian.

 11. Calorifer rece: costum purtat în general de cei debranșați și fără vreun mijloc de încălzire din cauza sărăcii acute care bântuie prin Dunărea de Jos.

 12. Calorifer cald: purtat de partea mai bogată dintre cei debranșați, care-și permit să viseze la calorifere calde.

 13. Garaj Durbacian: purtat de nostalgicii garajelor, în semn de respect pentru ele. În general se crede că vor fi demolate noile parcări și aduse garajele.

 14. Postac de facebook: purtat de masochiștii care vor să fie bătuți pe stradă. Se întâlnesc mai multe specii de postac de facebook, destul de limitate în intelect.

 

Pentru alte idei, vă rog să scrieți în comentarii!


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s