LemonAID: 23-26 iunie la Galați


Fundația Comunitară Galați organizează, în perioada 23-26 iunie, Festivalul Limonadei LemonAid, cu scopul de a strânge fonduri pentru copiii din patru centre de zi din județul Galați: Centrul de zi pentru copii „Sf. Spiridon” (Asociaţia Multifuncţională Filantropică Sf. Spiridon Galaţi), Centrul multifuncţional de servicii sociale „Speranţa” (Asociaţia Filantropică Creștin Ortodoxă Sf. Vasile cel Mare Galaţi), Centrul de zi pentru copii ce provin din familii defavorizate (Fundaţia Bunul Samaritean Nicorești) și Centrul Comunitar „La vale” (Fundaţia Cuvântul Întrupat).


Evenimentul se va desfășura simultan în două locuri din municipiul Galaţi: pe Faleza Inferioară a Dunării (în fața pub-ului SummerTime) și în Țiglina 1 (în fața restaurantului Noemy), unde vor fi amenajate standuri de vânzare. Programul de desfășurare va fi următorul: joi, 23 iunie, între orele 18.00 şi 20.00, iar vineri, sâmbătă și duminica (24-26 iunie), de la 17.00 la 22.00.

În cadrul festivalului, voluntarii noștri vor vinde la cele două standuri limonadă proaspătă, preparată pe loc, și le vor oferi informaţii cumpărătorilor şi donatorilor despre proiectele derulate de Fundația Comunitară Galați. Lângă standurile de limonadă vor exista un mini-studio foto și recuzită pentru cei care doresc să facă poze hazlii, dar și un stand unde copiii de la cele patru centre de zi vor scoate la vânzare obiecte realizate de ei.

Fondurile strânse în cadrul LemonAID vor fi direcționate către cele patru centre de zi, care vor deveni centre intergeneraţionale, la iniţiativa Fundaţiei Principesa Margareta a României, cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Galaţi. Acest lucru presupune implicarea seniorilor din comunitate în activitatea acestor centre. Avem deja profesori ieşiţi la pensie care vin la centre şi îi ajută la teme pe copiii asistaţi ori, pur şi simplu, stau de vorbă cu ei.

13497830_1051064181650078_6235943373717701819_o


Fundaţia Comunitară Galaţi este o organizaţie neguvernamentală care mobilizează resurse şi le direcţionează spre nevoi identificate în comunitate. După ce a funcționat un an și jumătate ca Grup de Inițiativă, Fundația Comunitară Galați a căpătat personalitate juridică în octombrie 2015.

Fundația Comunitară Galați își propune să devină un motor al schimbării în regiunea de sud a Moldovei. Suntem în contact permanent cu ONG-urile locale şi cunoaştem beneficiarii şi proiectele acestora. Avem o reţea de donatori – persoane fizice şi companii din Galaţi – şi depunem în permanenţă eforturi să o extindem. Organizăm evenimente în cadrul cărora îi aducem pe toţi – ONG-uri şi donatori – la un loc, creând astfel punţi între nevoile comunităţii şi resursele necesare pentru a le satisface. Doar până la momentul înființării, Fundația Comunitară Galați a organizat evenimente de fundraising în urma cărora 24 de proiecte derulate de 15 ONG-uri gălățene au colectat, de la peste 700 de donatori, suma totală de 58.000 de lei.


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s