Știați că Aeroportul Băneasa….…este cel mai vechi aeroport din lume???

De asemenea, cunoscut sub numele de Aeroportul Băneasa , este situat în cartierul Băneasa , 8.5 km de orașul București, România . În timp ce primele zboruri de la BBU au început în 1909 , înființarea unei școli de zbor aici, a făcut oficial din acesta un aeroport în 1912 . Băneasa a fost singurul aeroport internațional din București până la Aeroportul Internațional Henri Coandă a fost construit în 1968. Aeroportul a devenit casa uneia dintre primele companii de aviație din lume , compania franco-română pentru Navigației Aeriene ( CFRNA ) în 1920 .

Pe 12 noiembrie 1922 a fost inaugurată prima linie aeriană intercontinentală între Europa şi Asia, pe ruta Paris – Strasbourg – Praga – Viena – Bucureşti (Băneasa)- Constantinopol. În 1930 au fost semnate convenţii cu Polonia şi Cehoslovacia, care au contribuit la dezvoltarea Aeroportului Băneasa ca aeroport internaţional.

În 1925, de pe Aeroportul Băneasa a plecat către Galați prima cursă internă românească pentru linia aeriană, în urma unui experiment care a durat 62 de zile, pentru a se verifica rentabilitatea liniei. Pe timpul experimentului linia a fost deservită de avioane Potez XV și piloți militari aflați sub comanda Direcției Aviației Civile, subordonate Ministerului de Război. Anul următor, în 24 iunie, are loc prima cursă internă oficială a CIDNA (Compania Internațională de Navigație Aeriană), noua denumire a CFRNA, pe ruta București – GalațiIașiChișinău.

În 1942, la Aeroportul Băneasa se construieşte prima pistă betonată din România.

În 2011 a fost clasat ca monument istoric de categoria A, adică de interes național!

aeroport_baneasa2_549298750f

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s