Ștefan Bădiță, replică lui Mihai Niță: 10 motive pentru care GALAȚIUL ESTE CEL MAI FRUMOS ORAȘ!


Am citit acum o oră 10 motive pentru care Galațiul este un oraș nasol. Deși problemele ridicate în articolul lui Mihai Niță, sunt reale, n-aș spune că pentru asta e un oraș nasol! Este nasol datorită administrației căreia nu-i pasă de ceea ce se întâmplă. Dar gata cu părlăvrăgeala, SĂ TRECEM LA ENUMERAT MOTIVELE:


1. GALAȚIUL ESTE SITUAT ÎNTRE 3 APE CURGĂTOARE ȘI 3 APE STĂTĂTOARE:

Dunărea, Prutul și Siretul sunt cele 3 râuri importante din jurul Galațiului, iar Lacul Brateș, Lacul Cătușa și Lacul Vânători sunt cele 3 ochiuri de apă, unde se pot odihni gălățenii. Așa că, la vară dacă e lipsă de apă caldă ne putem scălda mai ceva ca Nică în amintiri din copilărie!Untitled3


2. GALAȚIUL ARE CEL MAI MARE OBSERVATOR ASTRONOMIC DIN EUROPA DE SUD-EST ȘI CEL MAI MARE ACVARIU EXOTIC:

Puțini știu că dacă se află în Galați, au ocazia să vadă planetele sistemului solar, părți ale universului nostru, dar și pești exotici. În cadrul Muzeului de Științe Ale Naturii Răsvan Angheluță, aveți ocazia de a vă îmbogăți cunoștințele despre astronomie, botanică, biologie, ș.a.m.d.


3. ZONA COMBINATULUI SIDERURGIC, DUPĂ ÎNCHIDERE ȘI CURĂȚARE COMPLETĂ POATE FI TRANSFORMATĂ ÎN AEROPORT:

Deși Mihai Niță (VICE) critica faptul că C.S.G. este un cadavru care ne umple de boli, trebuie să știți că guvernanții l-au adus în starea asta, pentru că dacă se investea corect, se privatiza corect, acum puteam să avem un colos industrial, renumit la nivel mondial dar și prietenos cu mediul, căci există tot felul de filtre și metode de reducere a poluării. Totuși, suntem șmecheri la capitolul infrastructură în zona asta, în caz de aici ar răsări AEROPORTUL INTERNAȚIONAL GALAȚI (e drept, este ideea mea, vehiculată de vreo 2 ani). Zona siderurgică este conectată la Dunăre, Cale Ferată, este aproape de oraș, nu trebuie să plătim sume exorbitante pentru a ajunge cu taxiul de la gara mare la viitorul aeroport!

P.S.: Galațiul a fost primul oraș provincial cu aeroport din REGATUL ROMÂNIEI! Prima cursă aeriană s-a desfășurat de la Galați la București.

1689675


4. DEȘI TINERII GĂLĂȚENI PĂRĂSESC ORAȘUL, DATORITĂ CELOR CE S-AU PERINDAT DUPĂ 1989 LA CONDUCEREA LUI, PE UNDE MERG AI NOȘTRI, RĂSARE SOARELE ȘI NE FAC RECLAMĂ BUNĂ!

Da oameni buni, deși Galațiul este părăsit pe zi ce trece, din 1992 până în 2012 am pierdut 150.000 de locuitori (orașul având aproape 400.000 în 1989, iar acum are 250.000), trebuie să aflați că la Galați se face carte și tinerii fac cinste orașului și țării. Dealungul timpului am avut numeroși oameni de cinste, dintre care amintim pe: Constantin Levaditti, Ana Porgras, Lucian Bute, Nae Leonard, Anghel Saligny, Victor Vâlcovici, Costache Negri, Cosmina Albulescu, Daniela Corban, Alexandra Dindiligan, Andreea Taivan, Gabriela Ionete, Mihai Tâmpeanu, Bogdan Aburel, trupa de dans ILL Queens, ș.a.m.d. Puteți afla informații despre acești tineri (fiecare la vremea lui a fost tânăr) căutând pe „goagăl” sau prin „almanahe”.

P.S.: Sunt destui tineri valoroși cu care-am vb. și mi-au declarat cu mâna pe inimă că se vor întoarce în Galați sau că nu vor părăsi orașul. Unul dintre ei sunt eu (nu voi părăsi niciodată orașul). Totodată, Oțelul Galați este singura echipă din Moldova ce a câștigat Campionatul României și Supercupa dar și singura echipă românească ce a reușit o victorie împotriva celor de la Juventus Torino (1-0 la Galați în cupa U.E.F.A., în ultimii ani ai comunismului).


5. ÎMPREUNĂ CU BRĂILA FORMEAZĂ A 2-A AGLOMERARE URBANĂ A ȚĂRII, REZULTÂND UN POTENȚIAL URIAȘ DE RENAȘTERE A CELOR 2 MARI MUNICIPII DUNĂRENE!

Deși suntem 2 sărăcii la momentul actual, trăim cu speranța că în viitor, cineva ca tinerii de mai sus, enumerați la punctul 4, vor salva această zonă cu potențial enorm în toate domeniile, de la turism până la industrie, de la cercetare până la învățământ, ș.a.m.d. Așa că, alte orașe vor trebui să muncească serios pt. renaștere, dar noi suntem aproape uniți! Iar la un moment dat, vom fi din nou paradisul ce-am fost!

P.S.: În trecut, Galațiul a fost gazda Comisiei Europene a Dunării și a 26 de consulate. Niciun alt oraș nu a mai avut atât de multe clădiri „internaționale” iar Cuza, datorită faptului că la 1859, Galațiul era mai cunoscut în lume decât Bucureștiul ori Iașiul, s-a gândit să mute capitala Principatelor Unite la Galați.

i-love-galati


6. Avem cele mai multe blocuri construite, după București, evident.

Nu cred că mulți știu, că deși blocurile gri sunt cele mai multe din țară, așa că suntem gata oricând să ne primim înapoi gălățenii plecați. Deși este nevoie de noi locuințe, faptul că Galațiul este al 2-lea oraș din România ca număr de blocuri construite de regimul comunist (între 1945 și 1990 suprafața Galațiului s-a mărit de 3 ori iar populația de 4 ori) ne permite oricând să primim oamenii înapoi, dar și alți oameni ce vor să se stabilească în Galați.

Galati_-_zona_portului_vechi


7. AVEM TURNUL TELEVIZIUNII DIN CARE SE POATE VEDEA ȘI BRĂILA

La Galați, faimosul turn T.V. (care nu se rotește din păcate), ne permite din vârful lui, să vedem și orașul vecin. Niciun alt oraș mare nu mai are așa o atracție interesantă. Să te afli într-un oraș și să vezi 2. Ba chiar putem vedea și câteva sate de pe malul tulcean al Dunării.

Galat2i


8. E UNUL DINTRE PUȚINELE ORAȘE ÎN CARE TE MAI POȚI DEPLASA CU TRAMVAI, TROLEU ȘI AUTOBUZ (excepție făcând metroul care-i doar în capitală)

Pare ciudat ca acest lucru să fie în primele 10 motive, dar dacă nu știați există o ramură destul de mare a turismului, care este constituită din turismul cu mijloace de transport în comun: tren, troleu, metrou, tramvai, avion, vapor, funicular. În România, cele mai răspândite mijloace de transport în comun sunt tramvaiul, autobuzul și troleibuzul. Galațiul a rămas, alături de București, Ploiești, Timișoara, și Cluj în clubul municipiilor care au toate cele 3 mijloace de transport în comun.

P.S.: Galațiul are al 2-lea sistem de transport, ca mărime, din România și doar la Galați, dacă ai pierdut trenul din Gara Mare, poți merge la Barboși (gara sudică) să-l prinzi. Galațiul are 3 gări de călători și 7 de marfă. Este înconjurat de cale ferată, denumită „Centura de Fier”. Galațiul este „echipat” și cu 2 tunele feroviare, chiar dacă altitudinea maximă este de 55 de metri.

856212_10152075700091215_1846452331_o


9. AICI AVEM O LOTERIE CARE DĂ CÂȘTIGĂTORI AI MARELUI PREMIU, LA O ANUMITĂ FRECVENȚĂ!

La Galați sunt o grămadă de păcănele, cazinouri, case de pariuri și loterii. Dar lumea nu știe că la agenția loto din Piața Energiei s-a câștigat marele premiu de 3 ori, la o anumită frecvență! Pentru cine dorește să joace, este invitat, norocul este sporit dacă intră în agenția localizată la parterul unui bloc din Piața Energiei.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/ce-ai-face-cu-11-milioane-de-euro-castigate-la-loto.html


10. AVEM MAI MULTE OBIECTIVE TURISTICE DECÂT SIBIUL, CLUJUL, TIMIȘOARA ȘI BRAȘOVUL LA UN LOC!

Nu știu nici gălățenii lucrul acesta, dar dacă facem un inventar ca cel al meu și considerăm obiectiv turistic cam orice este de interesul turiștilor (pe diferite categorii de turism) avem o sumedenie de locuri de vizitat. Păcat că nu-s promovate.

cropped-fund2al.jpg

Anunțuri

9 gânduri despre “Ștefan Bădiță, replică lui Mihai Niță: 10 motive pentru care GALAȚIUL ESTE CEL MAI FRUMOS ORAȘ!

 1. Mai bogdan m., in caz ca nu stii fostul muzeu de arta vizuala este CEL MAI MARE MUZEU CRESTIN ORTODOX SI DE ARTA RELIGIOASA DIN EUROPA. Ce usor este a comenta. Mai citeste. Va spun ca si eu sunt din Galati si imi iubesc orasul mult. Stefane da-i inainte.

  Apreciază

 2. obiectivele turistice sunt cele scrise de mine pe wikipedia de acum cativa ani. muzeul s-a mutat, acum se numeste muzeul ortodoxiei sau ceva de genu. trebuie sa-i actualizez numele.

  Apreciază

 3. contează ce ai terminat?! sau ce ai in cap?! dacă terminam LVA, Pedagogic, LMK, eram privit cu alți ochi?! asta greșim, judecăm după diplome, aparențe, haine, în loc să judecăm după creier și ce vrea să facă respectiva persoană.

  ca să înțelegi de ce am fost la auto:
  1. aproape de școala
  2. liceu în care nu te strofoci ca să treci și eu am avut nevoie de asta, tocmai ca să mă pot plimba prin lume. am avut sute de absențe în liceu și nu mi-a zis nimeni nimic …. în timp ce alții erau la școală eu mă plimbam prin țară sau prin Europa. Avantajul meu: că descopeream oameni și locuri. Avantajul liceului: scăpa de un nebun ca mine, care știa materia și se plictisea ori se certa ori se contrazicea cu profesorii …..

  Apreciază

 4. Da, bine, m-ai convins ca exista si partea frumoasa a Galatiului. Unele din lucrurile ce le enumeri chiar au sens. Dar pe la sfarsit se vede ca ramai fara argumente si pui orice iti vine in minte. Turnul televiziunii suna chiar interesant, insa sa-i dedici un punct intreg? Faptul ca intr-o agentie se castiga des la loto? Serios, cu asta se lauda Galatiul? Iar ultimul punct m-a facut sa injur cu voce tare. Poftim? Mai mult decat Sibiul, Clujul, Timisoara si Brasovul la un loc?! Fraza mai aroganta si neinformata nici nu puteai tranti. Denota un complex de superioritate neadecvat. Normal ca si Galatiul are atractii, ne-ai prezentat si tu o parte, dar serios, titlul ala e o hiperbola penibila. Normal ca o sa ai ditamai lista daca pui orice rahat pe ea. Iti fac oricand o lista de 3 ori mai lunga decat a ta cu obiective turistice din Cluj, daca la fel ma lasi sa consider tot ce ar putea fi de interes.

  Apreciază

 5. Ești la fel de hazliu ca precedentul. Poate mai hazliu.
  1. Nu știu să înot, sunt crescut la țară, nu între ape. Mă duc la Brăila, îmi pun vestă să mă scald, nimeni nu se uită ciudat, mă duc la Galați, fac același lucru, nimeni nu mai înoată. Se uită la mine.
  2. Observatorul e mare. Corect. Decât cu lupa vezi ceva. Pleiade n-ai șanse. Trebuie să-ți iei minim 30 de km. Program de genul două ore pe zi. Da, de la ora 21:00 până la 23:00 vă prezentăm Venus. N-ai să vezi.
  3. Să-l închidă și să facă aeroport, dar să aducă oameni care să știe ce să facă c aeroportul. Și oameni care să-i învețe pe ăia care nu mai lucrează la aeroport cum să facă agricultură. De unde au venit pe aeroport.
  4. L-ai pus pe bute cu Nae Leonard. Să fim serioși. Mai bine îl puneai pe ăla de s-a întors la echipa aia de fotbal care o să se desființeze. Bute nu știe a vorbi, în general, nu românește.
  5. De-abia aștept. Brăila nu-i în Moldova.
  6. Da, la 200 mii de euro, recente. Do it! Primiți-i să le luați banii munciți cu greu acolo. Vin aici să fie întreprinzători, nici o șansă, oraș comunist, bețiv.
  7. Corect. Nu te mai duci la Brăila să vezi un film la cinematograf. Bine, tașa se bucură și gălățeanul, a ieșit și el din oraș cum a ieșit bucureșteanul pe Valea Prahovei.
  8. Da, cu tramvaiul pe traseul 39, cu troleibuzul pe 102. Mă surprinde când îl văd la intersecția domnească cu gării. E și singurul oraș unde lumea se uită ciudat când te deplasezi cu bicicleta. Nu că se uită, dar mai și comentează aiurea. De plictiseală, evident.
  9. Eu n-am câștigat, evident cu asemenea rată o să pară dubios, așa că nici loteria n-o să mai dea vreun premiu pe aici. Schimbăm orașul.
  10. Mai gândește-te, sper că n-ai dat link-uri.

  Apreciază

 6. Stai linistit, Galatiul e mort de ceva timp. Tot ce enumeri tu aici se incadreaza la „a fost”. Oamenii mor de foame, nu au serviciu si sunt nespalati.

  „Sunt destui tineri valoroși cu care-am vb. și mi-au declarat cu mâna pe inimă că se vor întoarce în Galați sau că nu vor părăsi orașul. Unul dintre ei sunt eu (nu voi părăsi niciodată orașul).”

  Stai linistit, nu am auzit de tineri valorosi care sa fi terminat AUTO.

  Apreciază

 7. Cu Muzeul de Arta Vizuala nu ai nimerit-o. Este casa unde locuieste prea bucurosul Casian. Nici vorba de vre-un muzeu. Poate il apuca mila si il „doneaza” galatenilor ca sa poata fi transformat inapoi in muzeu. Desi astia nu au sentimente de genu’

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s