Barza, ministrul și indicatorul


Într-o ţară în care activitatea procurorilor DNA este principalul subiect al jurnalelor TV, oamenii îşi mai găsesc timp să urmărească şi altceva. Povestea berzei din Argeş şi a cuibului său, mutat cu ordin de ministru, face furori în mediul online sau la TV. Peste 130.000 de persoane au intrat pe, digi24.ro, pentru a vedea sau comenta epopeea berzei, cum au numit-o chiar ei.

Privită iniţial ca o ştire amuzantă, povestea berzei i-a cucerit rapid pe români. De la zi la zi, noutăţile despre cuibul înaripatei, mutatul acestuia, intervenţia ministrului sau reacţiile oamenilor din Schitu Goleşti au început să fie căutate.

Și pe măsură ce interesul oamenilor creştea, parcă şi autorităţile se implicau mai mult. Nu ar fi vrut probabil să facă vreo greşeală sau să ia vreo decizie nepotrivită, pe care să o comenteze apoi zeci şi zeci de mii de oameni.

De departe, cea mai urmărită ştire a fost episodul doi al mutatului cuibului, care a adunat numai pe site peste 90.000 de persoane. Peste 5.000 de internauți au apreciat, iar alți 800 au răspândit știrea cu barza de pe site-ul digi24.ro.

În urmă cu două săptămâni, în localitatea argeşeană Schitu Goleşti se declanşa isteria. Înarmaţi cu un ordin de ministru şi un aviz din partea Academiei Române, câţiva muncitori au venit să mute un cuib de barză de pe un stâlp pe altul. Totul, după reclamaţia unui localnic care susţinea că în ultimii 21 de ani nu a avut pace din cauza berzelor. Mutarea nu a decurs însă aşa cum era scris pe hârtie.

După ce au stricat cuibul, oamenii au încercat să salveze ce se mai putea. Au mutat totul la 600 de metri mai încolo.

Cinci zile mai târziu, prima barză s-a întors acolo unde îşi ştia cuibul.

Mai în glumă, mai în serios, sătenii i-au desenat un indicator spre cuibul mutat prin ordin de ministru.

„În atenţia berzei! Cuib realocat la 600 de metri. Cautăl (sic!)”

Când a revenit în sat şi perechea , şi-a găsit partenera „acasă”, pe stâlpul pe care aveau înainte cuibul. Păsările au încercat să-l reconstruiască. Degeaba, însă. În vârful stâlpului fusese montat un dispozitiv metalic.

O săptămână şi jumătate s-au chinuit berzele să-şi reconstruiască cuibul. Într-un final au cedat. Nu s-au dus însă în locul unde hotărâse Ministerul Mediului, ci şi-au făcut casă nouă la doi stâlpi distanţă de vechiul cuib. Oamenii din zonă s-au bucurat că berzele nu au plecat din satul lor.

Iar primăria a decis chiar să-l răsplătească pe bărbatul care spală de ruşine localitatea, după ce povestea berzelor izgonite s-a aflat în toată ţara. Autorităţile locale vor plăti pentru construcţia unui gard nou şi montarea de pavele în curte.

55165e01682ccf419fe33669


http://www.digi24.ro/embed/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Epopeea+berzei+care+nu+se+muta+cu+ordin+de+ministru+a+cucerit+in?video=0&width=600&height=400


http://www.digi24.ro/embed/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Epopeea+berzei+care+nu+se+muta+cu+ordin+de+ministru+a+cucerit+in?video=1&width=600&height=400

sursa: digi24.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s