Modificări în transportul public de persoane al municipiului Galați: de azi se dau abonamente gratuite pt. elevi și studenți


Iată că ceea ce am susținut cu diferite ocazii, pe la emisiuni, prin articole, prin propuneri la Primăria Galați, s-a materializat: studenții și elevii gălățeni vor circula gratuit pe o singură linie.


ACTE PT. OBȚINEREA ABONAMENTULUI:

– COPIE A CĂRȚII DE IDENTITATE

– ADEVERINȚĂ DE LA UNITATEA DE ÎNVĂȚĂMÂNT

– POZĂ

– COPIE DUPĂ CARNETUL DE ELEV/STUDENT


ALTE MODIFICĂRI:

Traseul 36 va circula pe următoarea rută: Comat – Piața Berthelot – str. Tecuci – bd. Basarabiei – str. Mihai Bravu – str. Gării – str. Dogăriei – Spitalul C.F.R. – str. Ana Ipătescu – Stadionul Municipal de Rugby – Gara C.F.R. și retur.

TRASEUL 36


ALTE INFORMAȚII CONFORM ZIARULUI VIAȚA LIBERĂ GALAȚI:

* Aleşii locali au dat undă verde programului de transport propus de SC Transurb SA *  În loc de 60 de autobuze şi troleibuze, câte circulă acum, pe traseele principale vor fi 125 de mijloace de transport. 

Doar 60 de mijloace de transport circulă în oraş, în acest moment, conform programului de transport al SC Transurb SA, aprobat de Consiliul Local, pentru perioada 1 ianuarie – 8 mai 2015.

Situaţia se va schimba radical din 9 mai 2015. Atunci vor intra în vigoare noile trasee de transport local, care vor fi acoperite de 125 de mijloace auto Transurb, conform noului program, valabil până pe 31 decembrie 2015.

         Câte sunt, câte vor fi

Pentru a vă face o idee cum se va îmbunătăţi activitatea de transport, vă spunem câte mijloace de transport circulă acum, în zilele lucrătoare, la orele de trafic intens, pe cele mai aglomerate trasee şi câte vor fi din 9 mai.

În acest moment, pe traseul 102T circulă şase mijloace de transport, iar pe 105 – două. Din mai 2015, pe traseul 102 vor fi zece troleibuze şi patru autobuze mari, iar pe Traseul 105 – opt autobuze mari. În plus, va apărea şi traseul 107 (Cartier Cantemir – Parc CFR), acoperit de şase autobuze mari. La orele cele mai solicitate, pe traseul 11 circulă opt autobuze, dar, din 9 mai, vor face legătura între Bloc Y6 şi Piaţa Centrală 16 autobuze mari. Pe traseele 22 şi 9, numărul mijloacelor de transport se dublează, de la două pe fiecare rută la patru autobuze mari. În ceea ce priveşte traseul 104T, asigurat acum de două troleibuze, din 9 mai vor circula două troleibuze şi două autobuze.


La cererea gălăţenilor şi a societăţii Transurb, aleşii locali au dat undă verde pentru reactivarea unui traseu din transportul public de persoane. Este vorba despre traseul nr. 23 Comat – Auchan (fost Real), care a fost aprobat în 2009 şi a funcţionat până în februarie 2011, când a fost anulat.

Legislativul local a răspuns, prin această măsură, la cerinţele călătorilor de a achiziţiona abonamente de călătorie pe această rută. Astfel, traseul Auchan – Selgros – strada Galaţi – Oţelarilor – Stadionului – Brăilei – Siderurgiştilor – 1 Decembrie 1918 – Traian Vuia – Henri Coandă – Comat (şi retur) va fi acoperit de două autobuze, cu o frecvenţă de circulaţie de 40 de minute.


HARTA GOALA_8


Anunțuri

6 gânduri despre “Modificări în transportul public de persoane al municipiului Galați: de azi se dau abonamente gratuite pt. elevi și studenți

  1. sincer sa fiu nu m-am gandit ca gravidele ar avea nevoie de gratuite. eu ma gandesc ca gravidele au nevoie de anumite facilitati in mijlocul de transport, nu neaparat de gratuitate.

    Apreciază

  2. Ar fi fost deosebit de utile abonamente gratuite si pentru gravidele care au depasit saptamana 28 de sarcina. Acestea sunt nevoite sa mearga la serviciu, la medic, la piata, sa rezolve diferite probleme, insa unora le e aproape imposibil sa se deplaseze fara mijloacele de transport in comun. Poate reusiti sa luati in calcul si aceasta varianta. Va multumim!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s