VOLUNTARIATUL = SCLAVIA MODERNĂ! Comisia Europeană spune că 17% dintre tinerii români nu vor să muncească…. Dar nu spune și că…


Am văzut la Pro(s)t T.V., ieri la știrile de seară că într-un raport al Comisiei Europene, tinerii din România preferă șomajul, în loc de a munci. Și proasta de Esca + hoarda de proteviști s-au și grăbit să dea știrea + că ne mai și acuză, pe noi tinerii, că nu vrem să facem voluntariat……

Atât știu alții! Să critice! Cei din Pro T.V. n-au vorbit și de faptul că termini 1-2-3 facultăți și te angajezi la cărat produse pe rafturile magazinelor, la vândut telefoane sau la spălat tramvaie ori la pază. Ne tot scot ochii prin facultăți, pe la televizor, pe internet că nu vrem voluntariat! Voluntariatul, după părerea mea, reprezintă noua formă de sclavie! Sunt de acord să fac voluntariat în casele de copii, în azilurile de bătrâni, la o catastrofă națională, într-un spital, pentru o cauză nobilă, ș.a.m.d., dar nu să muncesc ca sclav „pentru experiență”, cum ni se servește gogoașa voluntariatului, la patron sau la stat! Avem practică în facultăți, la licee, la școlile profesionale! De ce s-a scos practica de la locul de muncă?! Nu înveți nicăieri mai bine, decât fiind parte a procesului respectiv. Propun să se dea legea ca toți cei scoși din sistemul de învățământ să fie luați obligatoriu în câmpul muncii, timp de 3-6 luni (în funcție de receptivitatea și performanțele individului), pentru a face practică plătită, la 80% din salariul minim pe economie. Sclavia modernă sau voluntariatul, ori internatul (îți asigură mâncare și cazare) este cea mai populară acum. Dar eu de ce să muncesc gratuit??? Am cheltuit banii familiei pe cărți/caiete timp de 18 ani de zile iar acum, să muncesc tot pe banii mei, căci locul de muncă presupune transport, mâncare, haine, etc.

Angajatorii în ziua de azi, vor tineret cu experiența unui bătrân și cu pretențiile unui începător! Muncă multă, pe nimic și fără comentarii! Se fac abuzuri la orice pas.

Suntem vai de curul nostru, nu ieșim cu calificări, nu avem multe institute care să pună accent pe practică și cercetare, nu pe teorie, nu avem aparatură, nu acordăm învățământului 6-9% din P.I.B., căci dăm bisericilor, pentru că încă suntem în Evul Mediu, etc.

Programele U.E. se răsfrâng aproape numai pentru integrarea țiganilor, elevilor fără bacalaureat, evident, pentru că cei deștepți trebuie să plece din România, este ordin ascuns. Pleacă medicii, pleacă tinerii la facultăți din vestul Europei, uneori chiar și la licee din vest, noi rămânem cu bunicii, bebelușii, săracii, necalificații și cam atât!

TINERII FĂRĂ OCUPAȚIE (15-24 DE ANI)

1. Italia 22%

2. Bulgaria 21,6%

3. Grecia 20,4%

4. Croația 19,6%

5. Spania 19,4%

6. Cipru 18,2%

7. România 17,2%

Dintre aceste țări, doar Spania și Italia ne depășesc la numărul concret, nu numai la procente, pentru că populația celorlalte țări adunate la un loc abia fac cât populația României.

Dacă veți merge la bursele pentru locurile de muncă veți vedea pentru tineret ce locuri primitoare veți găsi: tinichigii aută, manipulant marfă ori câteodată tăietor de frunze la câini!

Vrem să muncim pe specializările noastre! Vrem să fim încadrați corespunzător, plătiți corespunzător și performanțele noastre se vor vedea imediat! Suntem adaptabili schimbărilor, realizăm legătura dintre trecut și viitor, prindem repede experiența celor bătrâni, o combinăm cu elanul tineresc și cu cunoștințele noastre și facem ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT!

Anunțuri

4 gânduri despre “VOLUNTARIATUL = SCLAVIA MODERNĂ! Comisia Europeană spune că 17% dintre tinerii români nu vor să muncească…. Dar nu spune și că…

  1. Eu criticam anumite lucruri. Nu se va adapta piata muncii dupa diplomele studentilor, dar trebuie adaptat sistemul de invatamant dupa piata muncii. trebuie investit in acest sistem iar la facultate deja sa fie practica 90% si teoria 10% …. noi facem „scoala generala” de cand ne nastem pana la masterat…. in loc sa ne axam cu precadere, inca din liceu pe specializare 70% iar la facultate 90% …. noi facem de toate, dar nu suntem cei mai buni la nimic. cat despre voluntariat, daca am practica si daca facem in loc de facultati, institute de cercetare si de predare, nu ar mai avea rostul. eu inteleg voluntariatul, imi place sa fac, dar in anumite domenii, in special cel de ajutor umanitar! nu sa fac voluntariat la un porc imbuibat. UE atat stie, sa critice tineretul. Admiterea la facultate trebuie facuta extrem de grea, scolile profesionale sa faca practica pana mori langa aparate, etc…. fara locuri cu taxa, ci doar putine si la buget, astfel ca in facultati vor intra cu adevarat cei buni, cei silitori. sa fie admiterea de genu: examen BAC, media din liceu, examenul de admitere, adunate si impartite la 3. astfel ca va conta si ceea ce studiaza elevu si cat invata in liceu si bacul si admiterea. sunt multe lucruri care pot reforma sistemul si e usor sa le implementezi, dar nu se vrea!

    Apreciază

  2. Argumentele tale sunt cam la fel de proaste pe cât e şi ştirea de la care ai plecat. Ok, că nu eşti de acord cu voluntariatul am priceput. Dar de unde până unde să se adapteze piaţa muncii la specializările scrise pe diplomele absolvenţilor? Spune-mi o ţară, în lumea asta, care angajează ingineri, economişti sau doctori pe bandă rulantă, aşa cum ies de pe băncile facultăţilor. În altă ordine de idei, există la noi o idee preconcepută că, după majorat, mai trăieşti vreo trei-patru ani pe spinarea părinţilor. Ca să obţii o diplomă. Timp în care eşti parazit al familiei şi al societăţii. Şi şomer asumat. Însă apoi, deodată, când te vezi licenţiat, ai mari pretenţii la joburi care să se ridice la înălţimea teancului de cărţi cumpărate în facultate. Şi, deodată, nu-ţi mai place statutul tău de şomer. Dacă vei face un scurt sondaj printre oamenii care au reuşit ceva în viaţă vei afla că au plecat cu toţii de la joburi de rahat. Au învăţat valoarea banului şi a muncii. Dar au învăţat înainte de toate, prin practică/ voluntariat/ job de nimic, să muncească şi să îşi demonstreze abilităţile înainte de a cere şi de a ridica pretenţii. Fără asta… degeaba ai trei diplome, eşti un nimeni

    Apreciază

  3. crezi ca toti au bani de firme? vorbesti fara sa cunosti conditiile de infiintare a unei firme…. totusi, te rog sa-ti schimbi numele, sa fie putin mai general. nu doar ortodoxia 😉 cred ca intelegi ce zic.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s