Spionul din telefonul tău: aplicația Facebook Messenger face „di tăti” fără știrea ta!


Potrivit celor de la Huffington Post, aplicația Facebook Messenger, fără de care nu poți vorbi pe Facebook, face mai mult de a te lăsa să te bucuri de mesaje și este un veritabil spion!

Aplicația a fost descărcată deja de peste 1 miliard de utilizatori și vine cu niște condiții de utilizare ce trebuiesc acceptate obligatoriu. Prin acceptarea acestor condiții, utilizatorul renunță practic la controlul asupra telefonului sau tabletei.

Cateva dintre conditiile de utilizare:

► Aplicația poate schimba conexiunea rețelei

► Aplicația poate suna diverse numere de telefon fără acordul utilizatorului și poate trimite mesaje. Astfel, costurile pot crește neașteptat.

► Aplicația poate înregistra audio oricând, prin intermediul microfonului telefonului, fără acordul utilizatorului.

► Aplicația poate filma, poza, prin intermediul camerei telefonului, fără acordul utilizatorului.

► Aplicația poate citi toate apelurile făcute de utilizator, dar și pe cele primite și le poate înregistra fără ca utilizatorul să fie conștient de asta.

► Aplicația poate avea acces la agenda telefonică și poate analiza cât de des utilizatorul vorbește sau trimite mesaje electronice diverselor persoane.

► Aplicația poate avea acces la informațiile personale ale utilizatorului de pe telefonul său și le poate trimite altor persoane.

► Aplicația poate avea acces la specificațiile telefonului și poate afla numărul de telefon al utilizatorului și, totodată și numărul de telefon al persoanei cu care vorbește, în timpul unui apel.

► Aplicația poate avea acces la toate conturile utilizatorului care sunt prezente în telefon, conturi făcute prin diversele aplicații prezente pe telefon sau tabletă.

Conform sursei citate, este înfricoșător că peste un miliard de persoane au acceptat acești termeni, prin care Facebook aproape preia controlul asupra datelor personale ale utilizatorilor.

În luna aprilie, Facebook a anunțat că vrea să îi determine pe utilizatorii care accesează platforma de pe dispozitive mobile care au instalate sisteme de operare iOS și Android să folosească o aplicație separată pentru a dialoga în scris cu contactele lor de pe această rețea de socializare.

Toți cei care nu-și vor instala aplicația de Messenger nu vor mai putea, în viitorul apropiat, să trimită mesaje pe Facebook.

Anunțuri

7 gânduri despre “Spionul din telefonul tău: aplicația Facebook Messenger face „di tăti” fără știrea ta!

  1. Instalati pidgin . Este un fel de trilian ptr cei care cunosc. Adica instalezi pidgin care este un soft de mesagerie .chatuiala si pe deasupra convorbirile intre 2 persoane cu acelasi soft sunt criptate. Deci nu pot fi traduse de nimeni. In afara de asta cu doar un singur program ai avantajul ca poti vorbi pe yahoo.msn.gadu-gadu.facebook. si multe altele. Sunt in jur de 10 tipuri dif.numi amintesc toate acum. Succesuri multe

    Apreciază

  2. se poate comunica încă pe fb fără aplicație. atunci când îți cere să o descarci, apasă dw și pune pauză. astfel, doar păcălești telefonul și rămâi la vechile „buline” de messenger.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s