PDL Galați a primit acasă un grup de tineri Români de peste Prut!


Intrarea românilor de peste Prut în patria lor, România, fără vize, moment solemn organizat la Oancea de PDL Galați și PLDM.

O delegație compusă din zeci de cetățeni moldoveni, în frunte cu deputatul Ion Butmalai, președintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova(PLDM) – filiala Cahul, a intrat, marți fără vize, în România, pe la Punctul de Trecere a Frontierei din localitatea gălățeană Oancea.

Delegația a fost așteptată, la graniță, de un grup al membrilor Partidului Democrat Liberal(PDL), condusă de Doruleț Resmeriță, liderul filialei gălățene și candidat la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Cetățenii moldoveni, veniți în autovehicule pe care fluturau steagurile Republicii Moldova și ale Uniunii Europene, au fost întâmpinați, tradițional, cu pâine și sare dar și cu vin, de grupul românesc. După saluturile călduroase ale celor două grupuri, a avut loc un schimb de steaguri românesc și moldovenesc.

Deputatul PLDM de Cahul, Ion Butmalai, a mulțumit Guvernului României pentru susținerea acordată Republicii Moldova în parcursul de preaderare la UE și și-a exprimat speranța ca același sprijin să îl primească și pe viitor.

‘Ținem mult să vă mulțumim, inclusiv Guvernului României, inclusiv dumneavoastră ca și colegi, pentru că ziua de azi este un eveniment foarte important pentru Republica Moldova, pentru cetățenii moldoveni, este un succes comun, al nostru aș putea spune. Vă mulțumesc încă o dată de susținerea pe care o avem din partea României. Noi, cetățenii din Republica Moldova, având foaia de parcurs respectivă, avem multe de făcut, de implementat multe proiecte și în perioada de preaderare vom mai avea nevoie de susținerea dumneavoastră. Eu cred că la nivel național se fac multe lucruri bune și este un succes pentru cetățenii din Moldova care vor circula liberi în toată UE în baza pașapoartelor biometrice. Vă spunem „Bine v-am găsit în Europa”, bine că s-au deschis aceste căi, viitorul Republicii Moldova este alături de frați, de dumneavoastră și de toate statele membre UE. Doamne-ajută!’,

a declarat Ion Butmalai.

La rândul lui, președintele PDL Galați, Doruleț Resmeriță, a asigurat partea moldovenească de tot sprijinul, spunând că: ‘

Era o rușine pentru România să dea vize fraților români de peste Prut’. Bine ați venit în România, bine ați venit acasă! Dacă am pierdut ceva în 2007 când ne-am integrat în UE, am pierdut dreptul de a trece liber prin vamă, spre Moldova, iar azi recâștigăm acest drept pentru că reușiți dumneavoastră să intrați în România, în UE, fără vize. (…) Eu vă doresc să aveți în continuare curajul de a face și pașii următori pentru integrarea în UE. Este un drum greu, știu că aveți nevoie de sprjinul nostru, pentru că altfel va fi greu să contravenim împotriva forțelor proruse care astăzi încearcă să domine această parte a Europei. Noi vom fi alături de dumneavoastră în această perioadă, care nu e ușoară, de preaderare și aderare și sper ca, prin experiența noastră, cu bune dar și cu greșelile pe care le-am făcut, să vă ajutăm să vă integrați în UE mai repede decât am făcut-o noi. Bine ați venit acasă, bine ați venit în Europa!’,

a afirmat liderul PDL Galați.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, PDL Galați a stabilit o strategie comună de sprijin reciproc cu filialele din raioanele Cahul, Leova și Cantemir ale Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova. Strategia comună se referă la susținerea reciprocă la alegerile europarlamentare din România și a celor parlamentare din Republica Moldova.

sursa: Agerpres

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s