Modernizarea Galaţiului mai aşteaptă pentru că o parte dintre consilierii locali au respins demolarea garajelor prin „abținere”


Consilierii „la lucru” (foto de Bogdan Codrescu)

Era de așteptat ca garajele să nu fie demolate. Păi ce credeți, că nemernicii care le-au dat aprobare, sunt nebuni să piardă voturile de la gălățenii care au murături și teascuri prin garaje, sau de la cei ce țin mașinile afară și garajul gol? Mai jos aveți articolul din Viața Liberă Galați, scris de Anca Melinte. Am repostat articolul lor, deoarece eu nu am reușit să ajung la ședința de C.L. și nu am cum să vă spun exact atmosfera de acolo. Cert este că nu credeam că vor fi demolate niciodată, la fel cum nici căldura gratuită pentru nesimțiți nu va oprită, din cauza VOTURILOR! Când amesteci politicul în administrație iese tragicul regres al Galațiului.

* Cu 11 voturi „pentru” şi 14 abţineri, cele două proiecte de hotărâre care vizau demolarea garajelor din Complex Ancora şi Micro 19 au fost respinse* „N-a pierdut primarul astăzi, a pierdut oraşul!”, a declarat Marius Stan


Galaţiul va trebui să mai aştepte până când va scăpa de garaje. Cele două studii de fezabilitate care demolau garajele din Complex Ancora şi din Micro 19 pentru a face loc unor parcări civilizate au picat la vot în prima şedinţă din acest an a consilierilor locali. Discuţiile au fost marcate de reproşuri şi acuzaţii, USL şi-a impus punctul de vedere, iar primarul Marius Stan, iniţiatorul celor două proiecte, s-a trezit fără sprijinul propriilor consilieri PNL.

Aria amânării şi dansul săbiilor

Liberalul Mihai Bucatanschi a deschis discuţia, cerând retragerea de pe ordinea de zi a celor două proiecte, pe motiv că nu au fost analizate la Comisia de Urbanism şi, ca atare, se impune amânarea. Primarul nici n-a vrut să audă: „Este un proiect pe care împreună cu USL l-am anunţat încă din campanie, am spus că vom curăţa oraşul, îl vom civiliza, vom scăpa de chioşcuri şi garaje. Când apar în sfârşit două proiecte coerente, căutăm motive să mai amânăm puţin”, a replicat edilul, cerându-le aleşilor să nu mai amestece „politica şi ordinele de la partid cu administraţia”. Pentru că Bucatanschi a mai încercat de câteva ori să explice de ce e necesară amânarea, şi că e convingerea lui, nu acţionează la ordinul nimănui, Stan a devenit vehement: „Domnule doctor, aveţi puterea să vă uitaţi în ochii mei şi să spuneţi că n-aţi primit sarcină de la partid înainte să veniţi la această şedinţă? Vă rog frumos să aveţi coloană vertebrală şi să nu mai ascultaţi nişte ordine care vin de la oameni cărora nu le pasă de acest oraş!”.
Viceprimarul Florin Popa a cerut, la rândul său, să se ţină seama şi de părerea consilierilor, care, în acest caz, susţineau amânarea. Decanul de vârstă al CL, Nicolae Rainea, a amintit că în momentul când s-au dat aprobările pentru garaje nu s-a votat în CL. „Nu mai putem scoate capul pe stradă, că toţi ne înjură: demolează-ţi garajul tău primul, pe urmă ne demolezi şi pe noi! Noi acum tragem ponoasele celor care şi-au bătut joc de acest oraş”. Rainea era îngrijorat ce vor face oamenii cu maşinile până când vor fi gata parcările!

Votul

Reveniţi în sală, după o pauză de consultări, aleşii au respins ambele proiecte, cu 11 voturi „pentru” şi 14 abţineri. Au votat în favoarea demolării consilierii: Alin Mihai şi Victor Dobrea (PDL), Marian Avramescu, Monica Dascălu, Ilie Gheţu, Victor Malinovici şi Marian Alexandru (PP-DD),  Gheorghe Bugeag, Radu Cosca, Gina Paladi şi Costel Văsoi (PC). S-au abţinut: Hristache Bogatu, Desilia Cocu, Cristian Sorin Enache, Florin Popa, Marius Humelnicu, Liana Carmina Muşat, Nicolae Rainea, Ilie Zanfir (PSD), Eugen Găvan (PC), Vergiliu Vals (UNPR), Mihail Bucatanschi, Cristian Dima, Raul Mihailov, Sorin Ungurianu (PNL). Liberalul Gigel Caliga, fost consilier al primarului, a preferat să dea bir cu fugiţii, plecând din sală la momentul votului.
Rămas fără susţinere, primarul le-a bătut obrazul liberalilor: „Mulţumesc consilierilor PNL, care-şi demonstrează «devotamentul»! Poate aţi uitat, domnilor, că pe listă aţi fost pentru că a vrut primarul Stan. Pentru ceilalţi care s-au abţinut, nu am nici un reproş de făcut, fiecare îşi stabileşte politica. Dar dincoace este inadmisibil şi incalificabil!”.

Revoltat, democrat-liberalul Mihai Alin le-a spus aleşilor că ar trebui să-şi ceară scuze faţă de cetăţeni pentru modul în care au votat: „Dincolo de membrii de partid care au garaje în zona respectivă, nu găsesc niciun motiv real. Doar ambiţii personale în USL? Sunteţi consilieri ai municipiului Galaţi, nu consilierii USL!”.
„N-a fost învins primarul astăzi, a fost învins oraşul! Şi dăm înapoi, iarăşi. O să readucem proiectele pe ordinea de zi luna viitoare şi, dacă va fi nevoie, în fiecare lună”, a declarat la finalul şedinţei Marius Stan.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s