Un lucru bun în România! Încrederea în biserică a scăzut la un minim istoric de 61%


Conform unei postări pe Facebook a O.F.C.R. (Opriți Finanțarea Cultelor Religioase), organizație care cere stoparea furăciunii banului public prin direcționarea către cultele religioase, aflăm că încrederea în biserică (de orice tip, nu doar cea ortodoxă română), a ajuns la 61%, fapt ce reprezintă un minim istoric, încă de la creștinarea spațiului Carpato-Danubiano-Pontic.

În octombrie 2013, încrederea în biserică a atins un nou minim istoric: 61%, potrivit ultimului sondaj realizat de CSOP și publicat de evz.ro O scurtă retrospectivă. Această scădere de încredere în biserică era oarecum de așteptat. Per total, în ultimii 5 ani, încrederea în biserică a scăzut cu aproximativ 25%. Însă, în ultimul an, încrederea în biserică a scăzut, în medie, cu 1% pe lună – în noiembrie 2012 era de ~73%. Dacă acest trend de scădere continuă și în 2014, vom vedea, cel târziu prin 2015, o răsturnare de situație: „încrederea” de 49% se va transforma automat într-o neîncredere de 51%. Și atunci, politicienii vor începe să schimbe „tabăra” votanților. Experiența jocurilor politice ne-o arată: fuga după electoratul mai numeros este o prioritate pentru politicieni. „Omul politic este un animal cu nasul fin. Prin forța lucrurilor este atent la schimbările din societate și, mai mult sau mai puțin sincer, se lasă purtat de val” – așa cum bine spunea Alexandru Toma Pătrașcu.

După cum vedeți, biserica și armata conduc în clasament. La polul opus sunt sindicatele, parlamentul, guvernul, președintele, băncile și organizațiile patronale.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s