Galațiul este primul oraș din România, în care se întoarce una din vechile practici comuniste: căldura cu program!


DA!!! AȚI CITIT FOARTE BINE! LA GALAȚI SE VA DA CĂLDURĂ CU PROGRAM, ÎNTRE ORELE 5 ȘI 8, RESPECTIV 18 ȘI 23. Îmi amintesc de campania electorală în care Stan ne promitea că va face din Galați, un oraș de care gălățenii vor fi mândri. Nu pot să văd deocamdată această mândrie pe fața gălățenilor, ci doar regrete, oameni care-l regretă pe Dumitru Nicolae. Mi se pare cretin să afirmi că iei 10 milioane de lei din proiectele de dezvoltare, când tu iluminezi străzile, când fuți banii aiurea pe gale de box cu boxeri de mâna a 18-a sau când schimbi bordurile și le vopsești, precum tovarășul Durbacă.

Toate ziarele gălățene condamnă această practică. Dar vă expun mai jos exact ceea ce au publicat!

Viața Liberă.ro (Marius Țuca)

Primăria spune că, de luni seară, a început furnizarea de căldură/ Vor beneficia doar asociaţiile fără datorii

* În primă fază, agentul termic va fi livrat cu program: dimineaţa şi seara


Începând de luni seară, majoritatea caloriferelor din apartamentele din reţeaua publică de termoficare urmau să se dezmorţească. Primăria Galaţi a anunţat că Apaterm începe furinzarea de agent termic, ca urmare a deblocării situaţiei dintre Electrocentrale şi furnizorul său de materie primă, ROMGAZ. „În urma discuţiilor purtate astăzi (luni, n.r.) cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, s-a obţinut aprobarea ca Romgaz să suplimenteze debitul de gaze naturale către SC Electrocentrale Galați, până la parametrii necesari pornirii sistemului centralizat de termoficare. Astfel, începând din această seară (luni, n.r.), SC Electrocentrale SA va demara procedurile tehnice de furnizare a agentului termic necesar încălzirii locuinţelor din oraș”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei. Potrivit decalajului obişnuit în astfel de situaţii, în anumite zone din oraş caloriferele ar urma să fie încălzite în 12-48 de ore.

Doar 550 de asociaţii primesc agent termic

De căldură nu vor beneficia însă toate asociaţiile, ci doar cele care nu au datorii la Apaterm. În plus, în primă fază se va livra agent termic doar seara şi dimineaţa. „Furnizarea de căldură se va face doar către asociațiile de proprietari/locatari care au achitat cel puțin jumătate din consumul anului 2013, după următorul program: dimineața, între orele 5.00 și 8.00 și seara, între orele 18.00 și 23.00. În restul zilei, sistemul de termoficare va funcționa la limita de avarie. Vor beneficia de căldură peste 550 de asociații din Galați, care însumează aproape 57.000 de apartamente”, se mai arată în comunicatul de presă.

10 milioane de lei „deturnaţi” de la proiecte de dezvoltare

Conducerea Primăriei afirmă că deblocarea situaţiei a fost posibilă doar prin redirecţionarea unor sume din bugetul local. „Precizăm faptul că Primăria Galați și-a îndeplinit toate obligațiile financiare față de Apaterm, prin plata integrală a subvențiilor pentru energia termică. În plus, Municipalitatea a alocat încă 10 milioane de lei din bugetul local, bani luați de la proiecte de dezvoltare, pentru acoperirea unor pierderi tehnologice ale Apaterm, bani cu care s-a platit o parte din facturile în avans solicitate de Romgaz pentru mărirea debitului de gaze pentru Galați”, se mai spune în comunicat.

 

Adevărul.ro (Bogdan Nistor)

Atenţie, se încălzesc caloriferele. Cu program, ca-n vremurile demult apuse!
În urma discuţiilor purtate astăzi cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, primarul Galaţiului a obţinut aprobarea ca Romgaz să suplimenteze debitul de gaze naturale către SC Electrocentrale Galaţi, până la parametrii necesari pornirii sistemului centralizat de termoficare. Astfel, începând din aceasta seară, SC Electrocentrale SA va demara procedurile tehnice de furnizare a agentului termic necesar încălzirii locuinţelor din oraş. Furnizarea de agent termic caldură se va face doar către asociaţiile de proprietari/locatari care au achitat cel puţin jumătate din consumul anului 2013, după următorul program: dimineaţa, între orele 5.00 şi 8.00 şi seara, între orele 18.00 şi 23.00. În restul zilei, sistemul de termoficare va funcţiona la limita de avarie. Vor beneficia de căldură doar 550 de asociaţii din Galaţi, care însumează aproape 57.000 de apartamente. Precizăm faptul că Primăria Galaţi şi-a îndeplinit toate obligaţiile financiare faţă de Apaterm, prin plata integrală a subvenţiilor pentru energia termică. În plus, Municipalitatea a alocat încă 10 milioane de lei din bugetul local, bani luaţi de la proiecte de dezvoltare, pentru acoperirea unor pierderi tehnologice ale Apaterm, bani cu care s-a plătit o parte din facturile în avans solicitate de Romgaz pentru mărirea debitului de gaze pentru Galaţi. In frig, dar cu iluminat ornamental pe strazi Niciodata in ultimii 20 de ani, incalzirea centralizata nu a fost pornita atat de tarziu. Este 19 noiembrie si oamenii ingheata inca in blocurile reci (evident, ne referim la cele aproape 60.000 de apartamente bransate inca la reteaua publica). Invoca tot felul de chestii, ca Electrocentrale nu vrea sa furnizeze agent termic primar din cauza datoriilor mari pe care Apaterm le are catre aceasta societate. Intre timp, Primaria a inceput montarea iluminatului ornamental pe strazi. Peste un milion si jum[tate de euro va cheltui cu ocazia Sarbatorilor Galatiului si a celor de iarna, dintre care 150.000 de euro se vor duce intr-o gală de box.
Antidotul.ro (Răzvan Postolache)

Vine căldura! Nu la toată lumea, cu pipeta și la program

Primăria Galați anunță cu glasul sugrumat de emoție că primarul Marius Stan a rezolvat problema căldurii. Ceea ce e o minciună, evident. Dacă Apaterm va începe să dea căldură din această seară, așa cum a promis Marius Stan, nu o va face pentru toată lumea. În continuare asociațiile cu datorii vor analiza problema căldurii, la rece. Dar nici restul gălățenilor n-o vor duce prea bine. Caloriferele gălățenilor vor fi încălzite cu program, doar dimineața și seara, adică fix ca pe vremea lui Ceaușescu. Astfel, asociațiile care și-au chitat cel puțin jumătate din consumul pe 2013, vor primi căldură doar dimineța între 5 și 8 și seara între 18 și 23. În rest, sistemul de termoficare va funcționa la limita de avarie, adică caloriferele vor fi fix ca niște buze reci. Textul acesta a fost scris, gîndit și conceput ca un pamflet. În consecință vă rugăm să-l consumați ca atare!

 

Ne pasă de Galați.wordpress.com (Magda Condos)

Gălăţenii vor avea căldură pe sponci

Dacă   reprezentanţii de frunte ai Primăriei au găsit fonduri să ofere poporului gălăţean tot felul de distracţii cu ocazia sfârşitului de an, iată că locuitorii oraşului se vor putea bucura şi de niscai căldură.. Furnizată  cu porţia ce este drept , şi anume între orele 17 şi 23 şi respectiv 6 şi 8, dacă ar fi să cred ce mi a zis  primarul Marius Stan şi nu am motive să nu o fac.. Care mi-a mai spus că măsura va fi valabilă doar în cazul asociaţiilor bun platnice în timp ce asociaţiile de locatari ale căror instalaţii au fost blindate nu vor primi deloc căldură decât dacă îşi vor achita  din datorii. Acum să nu vă închipuiţi că raţionalizarea furnizării căldurii, care aminteşte de nişte vremuri triste, va fi valabilă toată iarna. Ci doar până la 1 decembrie . Când nimeni nu va mai primi căldură dacă asociaţiile rău platnice nu vor înţelege să devină bun platnice., susţine Marius Stan . Care acum face un apel la rău platnici să înţeleagă că cine nu plăteşte nu poate primi un serviciu, adică apă caldă şi căldură. Un apel corect care din păcate nu era valabil în timpul campaniei electorale, când primarul Stan, pe atunci candidat şi  unii din susţinătorii săi le spuneau datornicilor să stea fără grijă că nu vor rămâne fără apă rece sau caldură atâta timp cât va fi el primar. Acum nu este vina primarului Stan că electoratul crede promisiunile fanteziste ale candidaţilor care promit în campanie marea cu sarea şi nu se gândesc că trebuie să plăteşti ceea ce consumi şi că nu trebuie să te bucuri la pomeni.  Dar asta este o altă poveste şi aşa cum spuneam gălăţenii, cei mai mulţi din ei, merită cu vârf şi îndesat tot ce li se întâmplă.. Pentru că nu e nici vina lui Stan că s-a ajuns la fundul sacului şi nu mai merge cu pomeni aşa cum s-a întâmplat timp de 23 de ani. Locatarilor care nu vor avea căldură în case, şi aici mă refer la bun platnjici,  le recomand călduros să tragă o fugă de Sărbătorille Galaţiului şi să se încălzească dansând la spectacolele care vor avea loc sau să se uite la beculeţele care vor împânzi oraşul şi care vor costa ceva bănet. Nu zic că este rău să avem un oraş iluminat ca lumea de sărbători, cum este în occident, dar ar fi bine să învăţăm de acolo şi alte lucruri , cum ar fi să facem lucrurile cu cap şi să cheltuim banul public aşa cum trebuie. Şi cel mai important lucru ar trebui să rupem pisica în două şi să luăm o soluţie în ceea ce priveşte încălzirea oraşului  astfel încât bun platnicii să nu mai sufere alături de rău platnici Magda CONDOS- acest text este un pamflet şi trebuie trat ca atare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s