66 de ani de la incidentul O.Z.N. din Roswell, S.U.A.


În incidentul OZN de la Roswell se presupune că s-au recuperat resturi extraterestre, inclusiv cadavre străine, de la un obiect neidentificat care s-a prăbușit în apropierea de Roswell, sediul comitatului Chaves, statul New Mexico, SUA, în iunie sau iulie 1947. De la sfârșitul anilor 1970, incidentul a fost obiectul unor controverse intense și obiectul unor teorii ale conspirației cu privire la natura reală a obiectului care s-a prăbușit.

Armata Statelor Unite ale Americii, susține că ceea ce s-a întâmplat a fost doar recuperarea resturilor unui balon experimental de supraveghere la mare altitudine care aparținea unui program clasificat numit Mogul; cu toate acestea, mulți susținători ai OZN-uri spun că, de fapt, o navă extraterestră s-a prăbușit și câteva cadavre au fost recuperate și că apoi militarii au început o operațiune de mușamalizare. Incidentul s-a transformat într-un fenomen foarte cunoscut în cultura populară, ceea ce face ca numele Roswell să fie sinonim cu OZN-urile. Este pe primul loc ca fiind unul dintre incidentele cele mai mediatizate și controversate despre un presupus OZN.

În data de 8 iulie 1947, Roswell Army Air Field (RAAF), biroul de informații publice din Roswell, New Mexico, a emis un comunicat de presă în care precizează că personalul din compania 509th Bomb Group a recuperat o farfurie zburătoare prăbușită în apropiere de o fermă din Roswell, ceea ce a mărit interesul mass-mediei pentru acest subiect. În ziua următoare, presa a raportat că comandantul general al Air Force a afirmat că, de fapt, un balon cu radar de urmărire a fost recuperat de către personalul RAAF și nu un disc zburător. Ulterior a avut loc o conferință de presă care a confirmat că a fost un balon meteorologic.

Potrivit Daily Mail, în 2011, FBI a publicat mii de documente pe site-ul lor oficial. Unul din documente, semnat de agentul FBI Guy Hottel, spune că un investigator al Forțelor Aeriene a declarat că trei farfurii zburătoare au fost recuperate în New Mexico.

Autopsierea unui cadavru al unui extraterestru

Câteva contacte cu O.Z.N.-uri:

1: 12 august 1886 = În timp ce observa petele solare, José Bonilla, director al Observatorului Zacatecas a văzut cel puțin 283 de obiecte ce treceau prin dreptul discului solar. Bonilla nu a fost capabil să le numere deoarece au apărut simultan foarte multe. Cu toate acestea a făcut câteva fotografii care încă există și despre care se spune că sunt cele mai vechi fotografii cu OZN-uri din lume. (Observatorul din Zacatecas, Mexic)

2: 24 octombrie 1886 = Într-o scrisoare, care a fost tipărită de revista Scientific American în chestiunea de pe 18 decembrie 1886, la pagina 389, consulul Statelor Unite ale Americii din Venezuela în Maracaibo, a raportat că un obiect luminos, împreună cu un zgomot de fond, a apărut în timpul nopții ploioase si tumultuose lângă o colibă din apropierea localității Maracaibo. Oamenii din colibă au prezentat apoi simptome de boală, care s-ar putea interpreta astăzi ca fiind simptome produse de radiații. Copacii din jurul colibei s-au uscat după nouă zile. (Maracaibo, Venezuela)

3: 19 aprilie 1897 = O presupusă prăbușire a unui OZN urmată de îngroparea pilotului, pretins a fi un extraterestru, în cimitirul local. (Aurora, S.U.A.)

4: Vara anului 1990 = O mulțime de OZN-uri au fost văzute deasupra orașului Mangalia. (Mangalia, România)

5: 8 noiembrie 1517 = În Țările Române, o primă atestare a unui fenomen bizar este menționată în Letopisețul Moldovenesc: „sămn mare s-au arătat pe ceriu, c-au strălucit dinspre miadzănoapte ca un chipu de om, de-au stătut multă vreme și iară s-au ascuns în văzduh” (Moldova)

6: 15 octombrie 1595 = În timpul atacului din 15 octombrie 1595 al lui Mihai Viteazul asupra orașului Târgoviște aflat pe atunci sub ocupație otomană, este menționată apariția unei „comete” bizare care a stat țintuită pe cer, deasupra taberei muntene, timp de „un ceas sau două”, pentru ca apoi să dispară fără urmă. (Târgoviște, România)

7: Vara anului 1904 = În anul 1904, în munții Apuseni, vara într-o noapte, un țăran cu carul său pe câmp, treaz, vede, speriat, o roată de foc coborând din văzduh peste munți, apropiindu-se de el, învârtindu-se. Când ajunge lângă el, roata de foc se preface în om și “om cu om se priviră. Lung fără a-și spune un cuvânt”. (Munții Apuseni, România)

8: Ianuarie 1913 = În anul 1913, în luna ianuarie în spațiul aerian românesc și-au făcut apariția mai multe obiecte zburătoare neidentificate care au survolat cerul deasupra orașelor Focșani, Iași, Târgoviște și Brăila, cu predilecție pentru obiectivele militare din aceste localități. (Iași, Focșani, Târgoviște, Brăila, România)

9: 1967-1968 = În anul 1967 pe cerul localității Berzeasca, a staționat timp de o oră un “triunghi zburător”, fiind privit de câțiva localnici. Un an mai târziu, deasupra localității Banat, a survolat timp de 38 de ore tot un triunghi zburător fiind văzut de mai mulți oameni, printre care și meteorologi și ingineri. (Berzeasca, România)

10: 1968 = În anul 1968 o serie de fotografii au fost realizate în apropiere de pădurea Baciu de lângă Cluj-Napoca a unui unui uriaș obiect zburător de formă discoidală ce se deplasa lent, la joasă înălțime, deasupra pădurii. (Cluj-Napoca, România)

11: 23-25 septembrie 1978 =  Nu departe de cabana Bâlea Lac a avut loc una dintre cele mai terifiante întâlniri de gradul III, precum și unul dintre rarele cazuri în care oamenii au fost atacați de entități necunoscute. Victimele, circa 20 de militari în termen, incartiruiți într-o fostă cabană din apropiere de lacul Bâlea. (Bâlea Lac, România)

12: Martie, 1985 = Un obiect aplatizat, argintiu-mat, fără hublouri sau alte geamuri plutind în aer cam la 1,5 metri de sol. O ceață verde-albăstruie învăluia obiectul. (Galați, România)

13: Octombrie 1988 la ora 14:14 = Stația radar care deservea aerodromul a semnalat turnului de control și punctului de conducere a zborului, că pe direcția nord-sud se deplasează, la altitudinea de 7000 de metri și cu o viteză de 11000 km/h un obiect, format din mai multe „obiecte-elementare”. (Aeroportul Mihail Kogălniceanu, România)

14: 8-9 iulie 1996 = Un OZN plutind deasupra șoselei iar lângă el se mișca un omuleț cu înfățișare neobișnuită. Obiectul era discoidal, avea diametrul de circa 5-6 metri și circa 2-2,5 metri înălțime. (Cerțești, județul Galați, România)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s