Controlorii Transurb caută un șarpe BOA care circulă fără bilet cu autobuzul


Ieri în Viața Liberă Galați, am putut citi faptul că pompierii au căutat o cobră în cartierul Țiglina 3.

 

O gălăţeancă care îşi plimba în această dimineaţă nepotul de 3 ani pe o alee din cartierul Ţiglina 3 a trecut printr-o sperietură zdravănă după ce a observat la doar câţiva metri distanţă de ea un şarpe. Potrivit femeii, reptila avea peste 1 metru lungime şi era foarte groasă. „Când ne-a simţit prezenţa şarpele s-a ridicat. Cred că era o cobră deoarece avea o pată albă imediat sub cap. Abia am apucat să-mi iau nepoţelul în braţe că şarpele şi fugise în iarbă”, a spus Didina Hamza, femeia care a observat reptila.

Imediat ce şi-a revenit din şoc, gălăţeanca a sunat la 112 şi două echipaje, de la ISU şi Jandarmerie, s-au deplasat la locul incidentului. În ciuda zecilor de minute de căutări atât în grădini, cât şi în subsolurile blocurilor, şarpele nu a fost găsit. „Gălăţenii trebuie să evite să treacă prin zona blocului 4B (strada Slănic). În cazul în care reptila este observată, trebuie sunat imediat la 112”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, căpitanul Eugen Chiriţă.

O cobră pe o alee din oraş este, totuşi, o apariţie cel puţin neaşteptată. „Din informaţiile pe care le deţin, arealul cobrelor nu este specific acestei zone. Cel mai apropiat mediu de Galaţi în care cobra trăieşte este Dobrogea. Cel care observă şarpele nu trebuie sub nicio formă să se apropie şi să încerce să-l manipuleze. Este un gest care poate costa viaţa, deoarece Galaţiul nu dispune de ser antivenin împotriva muşcăturii de cobră”, a explicat medicul veterinar dr. Viorica Caliga.

Buuuuun, referitor la spusele gălățencei, o cobră în Galați poate să apară doar dacă vreun iresponsabil i-a dat drumu din casă, ori a scapat animalul singurel. În niciun caz nu ar putea călători din habitatul ei, sau să și-l extindă până în țara noastră. Posibil ca această cobră să fi călătorit cu navele dinspre țările calde și cumva să fi ajuns prin părțile Galațiului, dar cum văduva neagră s-a adaptat, n-ar fi exclus ca în viitor, România să poată găzdui ornitorinci, cămile, ibiși, cobre, crotali, ș.a.m.d.

Dincolo de tragicomedia cu cobra gălățeană, eu am văzut un șarpe boa în autobuz când mă duceam acasă. Evident, proprietarul îl scosese la plimbare și-l ținea pe post de guler, dar nimic mai mult!DSC00243

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s