Raport de țară: Galațiul a învins Brăila


Acum câteva minute s-a încheiat a 12-a ediție a emisiunii Raport de Țară de la Digi 24, o emisiune ce dorește să influențeze regionalizarea și mai mult decât atât, să facă România cunoscută Românilor!

Ediția de săptămâna aceasta a avut pe post de combatanți județele Brăila și Galați. După o săptămână în care reporterii Digi 24 au stat prin cele 2 orașe Dunărene și-au vorbit cu oameni din conducerea județelor, dar și cu oameni simpli (PE MINE M-AU RATAT, DEȘI LE-AM TRIMIS UN E-MAIL DE PREZENTARE A MUNICIPIUL GALAȚI), au dezbătut în cele 2 orașe dar și la București soarta și meritul județelor. 4 oameni la București + cei 2 prezentatori în cele 2 municipii au avut ca invitați politicieni zonali (primarii, președinții de C.J., oameni de seamă din Galați și Brăila, parlamentari) ce au susținut fiecare orașul lor, dar s-au și felicitat reciproc, pentru că Galațiul va fi capitala Regiunii de Sud-Est, Dunărea de Jos, alături de Brăila ori Brăila alături de Galați.

Ce nemulțumiri am avut: nimeni nu a spus că Galațiul are al 2-lea sistem de transport în comun din România (ca suprafață deservită, populație deservită și număr de trasee, lungime, număr de unități de transport), toți au condamnat Galațiul istoric, deși nimeni nu a spus că a fost bombardat puternic în Al 2-lea Război Mondial, pe când Brăila a scăpat aproape nevătămată, nimeni nu a spus că Galațiul a fost sediu al Comisiei Europene a Dunării, după Războiul Crimeei, decizie luată de marile puteri ale vremii, că la Galați a fost tipărit primul ziar românesc numit „Gazeta Danubiu”, nimeni nu a spus că Galațiul a avut primul aeroport din provincie în timpul României Mari, etc.

Ca număr de voturi pe site-ul raportdetara.digi24.ro Galațiul are peste 9000 este pe locul 3 iar Brăila are aproape 5800 și este pe locul 8.

Ca raport de evaluare pe site-ul raportdetara.digi24.ro Galațiul are media de evaluare 17,61 iar Brăila are 21,14.

Ca note acordate de juriul de la București, în emisiunea din această seară, Galațiul a obținut 6,9 și Brăila 6,8.

SCOR TOTAL DE 2-1 PENTRU GALAȚI, DAR VOTURILE ROMÂNILOR SUNT CLAR ÎN FAVOAREA GALAȚIUL. Totuși, Galațiul+Brăila vor domina regiunea Dunărea de Jos.

NUMĂRUL VOTURILOR PENTRU JUDEȚUL GALAȚI CREȘTE ÎN CONTINUARE, MULȚUMESC TUTUROR VOTANȚILOR, DAR ȚIN SĂ MENȚIONEZ CÂȚIVA PATRIOȚI LOCALI CARE AU VOTAT ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ PENTRU TOATĂ VIAȚA LOR, SAU CARE AU PREZENTAT ORAȘUL NOSTRU LA TELEVIZOR ȘI ANUME:

– Pompiliu Comșa

– Georgiana Sandu

– Adrian Zăinescu

– Dumitru Caterinschi

– Andrei Mihalache

– Gabriel Râpă

– Adrian Chiriță

– Iulian Filimon

– Daniel Buchir

– Laurențiu Vasile

– Cristina Dobreanu

– Ivan Cristinel

– Ionuț Neculai

– George Axente

și mulți alții pe care nu mi-i amintesc, dar știu că au votat.

BRAILA-GALATI

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s