PSD Galați a fost ignorat la „Podul pe sub Dunăre”


În ședința Consiliului Local Galați, din data de 28.02.2013, armonia USL a fost stricată de votarea proiectului de subtraversare a Dunării. Nu am fost de la începutul ședinței așa că nu vă pot spune cu cuvintele mele ce s-a întâmplat acolo la momentul respectiv, dar am aflat de la conferința de presă și din celelalte publicații gălățene:

Stan, primarul, la conferința de presă

Antidotul.ro (Răzvan Postolache) (sper să nu se supere echipa, dar le fac o reclamă:

În ultimul timp hotărîrile de Consiliu local erau votate pe bandă rulantă, într-o armonie totală. Mai exact, aleșii USL ridicau mîna ca la comandă de-ți venea să crezi că-s somnambuli și se-nțelegeau complice din priviri de-ai fi zis că merg la curve împreună în timpul liber. Pînă și PPDD-iștii care, sanchi, sînt în opoziție se comportau ca voievozii români din evul mediu la poarta sultanului, ridicîndu-i mingea la fileu ori de cîte ori aveau ocazia primarului Marius Stan. Nu știu exact de la ce cașcaval nu s-au înțeles, dar în ședința de ieri liderul grupului PSD Florin Popa s-a sesizat din oficiu. Pretextul l-a constituit o hotărîre în care se vota o listă de proiecte în vederea obținerii ulterioare de finanțări de la Ministerul Finanțelor. Printre ele se găsea și studiul de fezabilitate la tunelul de sub Dunăre, studiu ale cărui costuri ar urma să se ridice la suma de 10 milioane de euro.

Florin Popa a executat un fault din ofsaid la primarul Marius Stan

Cam ăsta este momentul în care Florin Popa a simțit nevoia să-și încordeze puțin mușchii și să încerce să introducă un amendament la hotărîrea cu pricina, amenințînd că, în caz contrar, grupul PSD va vota împotrivă. Numai că Marius Stan, inițiatorul proiectului, i-a dat cu flit, dar tensiunea plutea în aer, ca să zic așa. În fine, în cele din urmă proiectul a trecut, fără voturile PSD, nefiind necesare decît voturile a jumătate plus unul din consilierii prezenți. Într-una din pauze l-am întrebat pe Popa cum de s-a spart armonia din USL. Răspunsul a fost unul prudent, dar destul de tranșant. ”Care e problema? Sînt consilier și am dreptul la o opinie. Am spus-o și o să o mai spun ori de cîte ori n-o să fiu de acord cu ceea ce se întîmplă”, mi-a explicat Florin Popa. Pe de altă parte, primarul Stan efectiv l-a luat la mișto pe Florin Popa cînd l-am întrebat cum de nu mai e așa mare armonie în USL.  ”Asta e viața, unii (aluzie la Florin Popa) se sperie cînd aud de proiecte mai mari. El probabil că a fost învățat cu săpat gropile și astupatul repede, fără să dea socoteală prea mult despre ce a făcut”, a comentat Marius Stan.

Acum, din câte știu și eu, la BAC-uri este un PSD-ist director și cum dracului să se facă podul sau tunelul, căci PSD ar urma să scape cașcavalul de milioane de euro și Marius Stan și-ar lua toate laudele, intrând în istoria Galațiului ca primul primar fotbalist care a promis mall, stadion, primărie și a făcut tunel și stadion….. Iată că PSD-iștii nu acționează chiar după cum vor dumnealor în C.L., sunt doar 8 la număr iar ACD (PNL+PC) sunt 11, PPDD are 5 consilieri iar PDL 3. Așadar și prin urmare, deoarece, pentru că și fiindcă PSD-iștii au stat capră la PNL-iști și au acceptat candidatura lui Stan, primarul, în locul lui Nicușor Ciumacenco, acum suferă rău de tot și presimt că foarte curând vor intra în opoziție locală……

Mai jos aveți componența C.L.G. De menționat că PSD are un viceprimar, în persoana fostului city-manager, Florin Popa și PC are alt viceprimar în persoana lui Radu Cosca.

Câteva scenarii politice prin care PSD este scos din joc:

Alianță ACD + PPDD + PDL contra PSD= 19 contra 8.

Alianță ACD + PPDD contra PDL + PSD = 16 contra 11.

Alianță PPDD + PDL + PNL contra PSD + PC = 14 contra 13.

Alianță PPDD + PSD contra ACD + PDL = 13 contra 14. (Această ultimă combinație arată clar că majoritatea în Consiliul Local o are alianța de dreapta. Partidele de stânga sunt PSD și PPDD, iar de dreapta PDL, PNL, PC)

Partid Consilieri Componența Consiliului
Partidul Social Democrat 8
Partidul Național Liberal 6
Partidul Poporului – Dan Diaconescu 5
Partidul Conservator 5
Partidul Democrat Liberal 3
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s