Zvonuri din Transurb… Primăria vrea să oblige călătorii de pe Bulevardul Bălcescu să circule DOAR cu maxi-taxi


Se zvonește mai nou, că cei din Primărie vor să oblige călătorii ce frecventează Bălcescu să meargă doar cu maxi-taxi! De unde această idee? Presupun că de la cei cu maxi-taxi, cărora le expiră licențele definitiv în 2015, iar Galațiul conform legilor europene în vigoare, rămâne doar cu trolee, tramvaie, autobuze și taxiuri. Momentan se circulă pe Domnească căci Bălcescu nu a fost finisat, dar se spune că de la începutul școlii va rămâne doar pentru maxi-taxi.

Ce înseamnă asta? Cei care vor să ajungă la FSEA, FEFS, Baia Comunală, Piața Centrală, LVA, Simion Mehedinți, în Centru Vechi, etc vor fi obligați să se urce doar în maxi-taxi-urile de pe traseele ce merg pe Bălcescu și fac legătura între această zonă și restul zonelor frecventate.

Efectul ar fi dezastruos, zeci de mii de oameni (elevi, profesori, studenți, funcționari publici, etc) renunțând la abonamentele Transurb, dacă nu doresc să meargă din stații la destinație aproximativ între 1 km și 1,5 km. Efectul va fi cel scontat, scoaterea Transurbului cât mai aproape de faliment pentru ultima perioadă a dubarilor și reducerea traseelor societății urbane. Cheltuieli mari, încasări mici, subvenții mari ce pot fi furate, etc…. Toate acestea vor fi la ordinea zilei în Galați!

În actualul sistem de transport pe Bălcescu, după licitația din mai 2010, traseele Transurb ce au drept de circulație pe Bălcescu la retur sunt:

9 : Gara CFR – Țiglina 3

11: Piața Centrală – Micro 13

19: Grădina Publică – Complex Siret

20: Gara CFR – Complex Siret

22: Gara CFR – Micro 40

105: Grădina Publică – Micro 19

Pierderile Transurb ar fi uriașe, dat fiind faptul că pe Domnească retur sunt doar 2 stații, la Teatrul Dramatic și la Parc Eminescu, iar pe Gării – Bălcescu sunt 4: Str. Gării, FSEA, LVA, Albatros și acestea foarte frecventate!

ÎNCOTRO SE ÎNDREAPTĂ NOUL TRANSURB DIN NOUL GALAȚI?!

Anunțuri

3 gânduri despre “Zvonuri din Transurb… Primăria vrea să oblige călătorii de pe Bulevardul Bălcescu să circule DOAR cu maxi-taxi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s