Gata în sfârșit! Încep lucrările la linia de tramvai pe porțiunea Micro 19 – Liceul Auto!


În sfârșit, contestația licitației a fost respinsă și de luni încep lucrările la linia de tramvai cuprinsă între Liceul Auto și Micro 19. Sunt aproximativ 5 kilometri de cale dublă de rulare, care vor fi reabilitați, împreună cu canalizarea, rețeaua electrică, asfaltul, aspectul străzilor Frunzei, Oțelarilor, Asachi și Stadionului. Un proiect mare dar necesar, căruia țin să îi mulțumesc viceprimarului Nicușor Ciumacenco. Potrivit directoarei Transurb, Genica Totolici, încă de duminică noapte se va opri tensiunea şi va fi demontat firul de contact, pentru ca luni dimineaţă să poată începe lucrările. Tramvaiele care circulă pe liniile 5, 7, 39 şi cursele speciale Micro 19 – ArcelorMittal vor întoarce la Stadionul Oţelul. Călătorii din ambele sensuri vor fi transbordaţi cu autobuzele care vor circula din şase în şase minute pe ruta: capătul liniei de tramvai – Liceul Auto şi retur.

În harta creată de mine, aveți cu negru punctat linia care este în refacere, iar capătul traseelor de tramvai s-a mutat la Stadionul Oțelul. În total 8 trasee de tramvai ar putea avea capătul aici și anume: 3 și 43 (Combinat – Stadion) unul dintre ele dispare pe perioada lucrărilor, 5 (Stadion – Bazinul Nou), 7 (Stadion – Piața Centrală iar la retur va circula cu ocolire pe la Liceul de Construcții), 37 (Stadion – Gara Mare, în cazul în care va fi introdus), 39 (Cimitir Stefan cel Mare – Stadion), 39b (Barieră – Stadion) și 40 (Kaufland 2 – Stadion).

PENTRU TOȚI CETĂȚENII CE FOLOSESC TRASEUL 7:

La tur traseul este : Stadion Oțelul – Ireg – Basarabiei – Baia Comunală – Piața Centrală.

La retur traseul este : Piața Centrală – Baia Comunală – Basarabiei – Piața Energiei – Liceul 3 – Piața Energiei – Ireg – Liceul Auto – Stadion Oțelul.

Tramvaiele folosesc această rută ocolitoare deoarece nimeni nu s-a gândit să facă o linie provizorie sau definitivă de manevră în cazuri speciale în intersecția de la Ireg sau în Piața Energiei, astfel încât tramvaiele să poată vira stânga pe Siderurgiștilor. O altă soluție ar fi aceea de a ocoli și a întoarce pe bucla de la Liceul Metalurgic din Micro 40.

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s