ALO, Poliția? Sunt Palatul Simion Gheorghiu, vecinul vostru și mă fură hoții!


Dezastru la Galați, unde din nou sunt vandalizate monumente istorice, sub nasul Poliției din Galați. După Mâna Muzei lui Eminescu din Parcul Municipal și după Penele de bronz ale lui Ivan Mazeppa, acum a venit rândul balconului Palatului Simion Mehedinți. Dacă nu știți, palatul este acea clădire despre care se spunea că ar fi bântuită. Imobilul din Domnească 24, se află în litigiu, moștenitorii fostului proprietar și Primăria se judecă și acum. Primarul Dumitru Nicolae a vrut Primăria acolo, alții spunând ca defapt autoritățile vor clădirea demolată și organizarea unui tun imobiliar. Clădirea, cu subsol parţial, parter şi două etaje, este construită între 1923 şi 1925. Structura de rezistenţă: zidărie de cărămidă, planşee de lemn şi metal. Şarpanta (scheletul care susţine acoperişul) este „pe scaune” cu învelitoare iniţială de ţiglă. Iniţial, la parter au funcţionat: braseria „Palace, drogheria „Florenţa” etc. Palatul constituia „locul de întoarcere pentru Corso-ul gălăţean”. În perioada comunistă, aici a funcţionat „Restaurantul Universităţii”. Sunt lucruri frumoase din vremuri apuse, despre care în numai câţiva ani vor vorbi doar fotografiile de epocă. Sub ochii noştri, ni se fură istoria oraşului cu kilogramul.

MAI GRAV ESTE CĂ TAVANUL CLĂDIRII S-A PRĂBUȘIT ȘI ÎN SCURT TIMP S-AR PUTEA SĂ ASISTĂM LA O TRAGEDIE ISTORICĂ ȘI DE PROPORȚII ÎN CENTRUL GALAȚILOR. CLĂDIREA, ÎN CAZ DE PRĂBUȘIRE SE VA DUCE LA VALE ÎN STRADĂ, PESTE MAȘINI, TRECĂTORI ȘI POATE AFECTA CHIAR ȘI INTRAREA ÎN MUZEUL DE ISTORIE.

SCANDALOS ESTE RĂSPUNSUL DIRECTORULUI POLIȚIEI LOCALE GALAȚI, CRISTIAN GÂSCĂ, DEOARECE ÎN GALAȚI MEREU SE FURĂ DE SUB NASUL POLIȚIEI:

„Am rămas şi fără 60 la sută din personal, nu avem cum să facem şi asta. Chiar nu intră în atribuţiile noastre”.

Lucrul cel mai trist este că siguranța gălățenilor este aproape de zero cu asemenea specimene în Poliția Locală. 95% din comunitari nu au ce căuta în straiele polițienești, pentru că nu inspiră respect, nu inspiră frică și sunt mai mult decât coruptibili. Nu știu decât să dea amenzi pentru trecerea prin loc nepermis al străzii la bătrâni și la copii, dar dacă sunt țigani sau șoferi de microbuze care trec pe roșu sau care opresc neregulamentar, se întorc și dacă te iei de ei, îți răspund cu greață: „Ce mă, are cine să se ocupe de ei!”.

Nu știu criteriile de angajare în Poliția Locală dar personal cred că pot bate sau umili mulți agenți care trebuie să ne păzească, doar sunt plătiți din banii noștri. Ies pe străzi la demonstrații de arte marțiale, dar dacă urli mai tare la ei sau dacă le spui că ești nu știu ce pui de șmecher sau parlamentar îți zice și „Mă scuzați, să trăiți”.

POLIȚIA LOCALĂ PĂZEȘTE PANSELUȚELE ȘI BOSCHEȚII GALAȚIULUI:

În condiţiile în care în toate instituţiile publice cuvântul de ordine este restructurare, Poliţia Locală a înfiinţat un serviciu de protecţie a mediului. Foştii poliţişti comunitari au, mai nou,  şi atribuţii în materie de protecţie a mediului chiar dacă de acest domeniu se ocupă  Garda de Mediu.

Ăștia ne păzesc pe noi…..

Chiar și eu am făcut câteva poze, am atras atenția municipalității prin 2008, primind răspunsul care nu mi-l doream….. CLĂDIREA ESTE ÎN LITIGIU…. Viceprimarul Ciumacenco vrea să o refacă, Primarul Dumitru Nicolae vrea să mute primăria în clădire, eu ca simplu gălățean ce își iubește urbea vreau ca acest simbol al orașului să fie în viitor inclus în albumele de prezentare.

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Un gând despre “ALO, Poliția? Sunt Palatul Simion Gheorghiu, vecinul vostru și mă fură hoții!

  1. Intotdeauna m-am intrebat cu ce a gresit acea cladire frumoasa de e lasata asa in paragina. Mi-e mila de ea. E bine ca se trag semnale de alarma, poate asa autoritatile vor face ceva in aceasta privinta.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s