Băsescu, dă-ne clic! La o palmă sub buric!


Aproximativ 300 de tineri gălățeni, s-au strâns în data de 11 februarie 2012, la Păpădie pentru a participa la un marş de protest împotriva A.C.T.A. – acordul comercial semnat în secret de autorităţile române în Japonia, despre care spun că le îngrădeşte multe din drepturile din spaţiile virtuale. După 30 de minute la Păpădie, tinerii au pornit pe străzi, în coloană spre Parcul Eminescu, strigând sloganuri împotriva acordului, sloganuri pe alocuri asortate şi cu lozinci antiprezidenţiale!

-Băsescu dă-ne clic, la o palmă sub buric!

-Nu vrem pușcărie, doar pentru o melodie!

-ACTA și Băsescu, mai răi ca Ceaușescu!

-ACTA la gunoi, Internetul suntem noi!

-ACTA la vista baby!

Doar la Galați, însă, s-a petrecut un lucru inedit, și anume, unirea generațiilor, aproximativ 20 de pensionari și 15 revoluționari s-au unit în Parcul Eminescu, cu tinerii pentru a striga și ei împotriva ACTA și împotriva puterii actuale, care spun ei, este mai proasta și decât guvernarea lui Constantinescu.

 „Vreau intimitate pe Internet, nu vreau ca furnizorul meu de Internet să mă monitorizeze şi să ştie pe ce site-uri am intrat, nu vreau ca atunci când plec în excursie în străinătate, vameşul să-mi poată verifica aparatele să vadă ce tonuri de apel am!”, spune Andreea Răgălie, una din organizatoarele protestului.

„Pirateria nu va fi oprită niciodată în felul acesta! Dacă prețurile ar fi rezonabile pentru orice lucru, începând de la un ton de apel polifonic, până la ultimul joc sau film cu grafică de înaltă definiție și tridimensională, atunci pirateria va fi oprită, iar piețele slabe din Europa de Est, Asia, Africa și America de Sud, vor începe să dea semne de revitalizare. Atât timp cât marile corporații au prețuri exorbitante la produsele lor și prețuri diferite, în funcție de regiune sau de țara de destinație, pirateria va dăinui, până ce Soarele își va termina combustibilul și va deveni o pitică albă. Nu este niciun român, tâmpit sau îndeajuns de bogat încât să dea 4000 de lei pe Office, 800 de lei pe Windows, 600 de lei pe antivirus, 300 de lei pe jocuri și 50 de lei pe albumele artiștilor care conțin 10 melodii dintre care 9 remixuri. Legile să îi pedepsească pe cei ce furnizează pe net materialele piratate, adică pe americani. Peștele de la cap se împute, deci, dacă americanii vor fi aspru pedepsiți, atunci nu vor mai fi postate pe torente materiale contrafăcute. Internetul, torentele și jocurile nu încep în România. La noi ajung la mâna a 16-a! Și eu sunt de acord cu drepturile de autor, nu mi-ar conveni ca un produs al meu, să fie furat, dar totul are o limită și în ACTA s-a depășit limita intimității și a bunului simț. Dacă lansez ceva pe internet, îl pun la un preț rezonabil, dacă vreau să mă umplu de bani, las la preț mic în Europa de Est și jupoi pielea de pe oamenii din America de Nord, Europa de Nord și de Vest, Japonia, etc.”, spune Ștefan Bădiță, alt militant pentru libertatea internetului.

„Ca să știți de la mine, ACTA a fost semnată din partea României, de un atașat al ambasadei noastre în Japonia, la ordinul conducerii de la București. Cu alte cuvinte, un ștergător de parbrize sau un pițifelnic, ne-a pus pumnul în gură. Dece în America un iPhone costă 200 de dolari și în România costă peste 600? Dacă vor să învingă pirateria, trebuie să echilibreze prețurile!”, spune Angelino, un alt organizator al protestului.

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Un gând despre “Băsescu, dă-ne clic! La o palmă sub buric!

  1. Lozincile se scandeaza si online pe site-ul Lozinci Punct Ro. Trimite si tu fotografii sau texte cu lozinci anti ACTA. Lozinci Punct Ro este un proiect social, non-profit si apolitic, ce isi propune sa centralizeze pe Internet mesajele protestatarilor de la manifestatiile publice.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s