Patriotismul local, un mod de afirmare!


Patriotismul local, se manifestă la patrioții naționali, în primul rând, dar și la cei regionali (de exemplu oamenii care mai întâi de toate spun că sunt Moldoveni, Munteni sau Ardeleni, nepăsându-le de numele de Român, sau unii fiind chiar rușinați de etnia lor). Mie mi s-a cultivat acest patriotism local, de către părinții mei, care deși nu sunt Gălățeni, (mama din Ploiești și tata din Slatina), au iubit orașul Galați, ca pe propria grădină. La venirea lor în Galați, au fost uimiți de mărimea orașului, eleganța și modernismul lui, dar și de industrializarea ce era în floare. Faleza, Muzeul de Arte Vizuale, Casa lui Cuza, Palatul Navigației, Turnul TV, Combinatul Siderurgic, Observatorul Astronomic, sunt lucrurile României, ce numai la Galați pot fi vizitate, împreună, desigur cu alte muzee, parcuri, statui sau monumente.

Sunt mândru de orașul meu, așa cum este el, frumos-urât, curat-murdar, verde-roșu, modern-tradițional și mă implic activ în viața orașului, venind cu idei, propuneri, soluții, asistând la discuțiile celor din conducere, acumulând experiență, mergând prin oraș, pe jos și notând probleme, raportându-le mai apoi la Primărie, pentru a putea fi soluționate! Consider că fiecare tânăr ce-și iubește orașul/satul/comuna, dacă s-ar implica în viața localității, țara noastră ar arăta de milioane de ori mai bine, deoarece tinerii au mintea limpede, sunt deschiși provocărilor și noutăților.

 Am vizitat aproape toată Europa, călătorind cu trenul, autocarul, vaporul și avionul, am vizitat și aproape toată România, în special cu trenul și tot ce vedeam bun, nou, interesant, fiabil în orașe precum Madrid, Veneția, Berlin, Bordeaux, Cluj, Timișoara, Craiova, Budapesta, Praga, am pozat, am notat și am propus în Consiliul Local Galați, pentru discuții, analize și aprobări. O parte din propunerile mele s-au aprobat, Gălățenii bucurându-se astăzi de ele, altă parte este în discuții, modificare, etc.

 Este cel mai folositor lucru, călătoria îmbinată cu democrația participativă și cu patriotismul. Văd lucrurile simplu: dacă tot călătoresc și am ocazia să văd lucruri inedite și folositoare, dece să nu le aduc în orașul meu, ca cei ce nu își permit să călătorească, să le vadă în propriul oraș.

FIECARE DINTRE NOI, ARE OBLIGAȚIA DREPTULUI DE A PARTICIPA ACTIV ȘI DE A AJUTA LA DEZVOLTAREA LOCALITĂȚII ÎN CARE SE AFLĂ. (Ș. Bădiță)

Călătorului îi șade bine cu drumu, dar cel ce nu a trecut prin Galați, niciodată, este asemenea unui automobil de curse, dar fără motor. Orașul Teilor, supranumit așa, din cauza Străzii Domnească, ce este cel mai lung bulevard, cu tei, din lume, lung de aproximativ 6 kilometri, ce este mărginit de Parcul C.F.R. și de Dunărea cea bătrână și care reprezintă o cale pentru muzeele, parcurile și instituțiile Galaților. La Galați mai puteți admira: Poarta Hanului Otoman, Muzeul Satului, Grădina Publică, Casa Colecțiilor, Muzeul de Istorie, Grădina Zoologică Gârboavele, Dunărea, Prutul, Siretul, Palatul Administrativ, Universitatea, Statuia Lupoaicei, Parcul Natural Lunca Prutului, Grădina Botanică, numeroase statui ale personalităților românești, numeroase monumente închinate poporului român și multe alte case istorice, care fac parte din Ansamblul Istoric „Centrul Vechi”.

VĂ AȘTEPT CU DRAG ÎN MUNICIPIUL DE LA MILA 80 A DUNĂRII, LOCUL DE ÎNTÂLNIRE A DUNĂRII, CU PRUTUL ȘI SIRETUL!  

NU UITAȚI! FIȚI MÂNDRII DE REGIUNEA/SATUL/COMUNA/ORAȘUL VOSTRU, AJUTAȚI LA DEZVOLTAREA LUI, NU LĂSAȚI VIAȚA SĂ TREACĂ ȘI VOI, TINERI CU MINTEA DESCHISĂ, SĂ NU VĂ PUNEȚI NUMELE PE UNA DIN PAGINILE ISTORIEI LOCURILOR NATALE.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s