Mâna Muzei lui Eminescu din Parcul Municipal Galați a fost furată iar și din nou!


 În Galați se află prima statuie din România  a Poetului Național Mihai Eminescu care a fost dezvelită în 1911, exact pe 15 ianuarie, data de naștere a lui Eminescu.  Monumentul face în 2012 pe 15 ianuarie 101 ani. A fost sculptat din marmură de către sculptorul suedez Frederic Storck. Este prima statuie dezvelită în parcul municipal ce îi poartă numele, fiindcă Eminescu de câte ori venea la Galați, se liniștea în acest colț de rai din centrul marelui municipiu dunărean.

Sculptorul a fost inspirat și a adăugat Muza inspirației, iar aceasta ține în mâna dreaptă o făclie ce a fost furată de 13 ori. Este incredibil ce se întâmplă, viceprimarul Nicușor Ciumacenco declarând la începutul anului că hoțul are probabil o fantezie cu acea făclie.

Ciudat este faptul că de la ultima acțiune contra-eminesciană autoritățile au lipit făclia în mai multe puncte de trupul lui Eminescu, dar fără reușită se pare. Hoțul a venit pregătit. Ce este drept, anul acesta a fost în acțiune de 2 ori, poate că l-a speriat  sfârșitul lumii? Sau poate că din cauza crizei a acționat din lipsă de bani, valorificând mâna cumva?!

AM DESCOPERIT LIPSA MÂINII ASTĂZI, 21 DECEMBRIE ORA 22:30, CÂND MĂ PLIMBAM CU PRIETENA ÎN PARC ȘI TOCMAI CE ÎI SPUNEAM DE PĂȚANIILE ÎNDURATE DE EMINESCU DUPĂ 89, CÂND AM OBSERVAT DIN NOU TRAGEDIA.  TOT ÎN LUNA DECEMBRIE APROXIMATIV ÎN URMĂ CU MAXIM 10 ZILE, VĂZUSEM MÂNA LA LOCUL EI! PROBABIL CĂ HOȚUL A FOST PICAT SAU A LUAT UN 3 LA UN TEST DESPRE EMINESCU SAU DESPRE OPERA LUI?!!?!?!?!?! 

Această prezentare necesită JavaScript.

Filmul de noapte este filmat exact la momentul descoperirii și nu se vede nimic. Filmul de zi este făcut astăzi, 22 decembrie 2011

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s