Excursie la sfârşitul vacanţei: ruta Galaţi – Bucureşti – Braşov – Cluj – Năsăud – Suceava – Iaşi – Galaţi


Iată că prima excursie feroviară pe 2011 a venit la sfârşitul vacanţei de iarnă. Am făcut un circuit feroviar pe ruta Galaţi – Brăila – Buzău – Ploieşti – Bucureşti – Ploieşti – Braşov – Sighişoara – Blaj – Teiuş – Cluj – Dej – Năsăud – Suceava – Paşcani – Iaşi – Vaslui – Tecuci – Galaţi. Eu mai călătorisem pe aceste rute, dar scopul a fost de a vedea porţiunea Dej – Suceava pe timpul zilei, până acum, trecând doar noaptea. Traseul este superb dar să vedeţi în pozele de jos ce surprize am avut…

Plecare din Galaţi (imagine cu peroanele de pe Viaductul Basarabiei)

 
 Eu în tren, garnitură compusă din TE-uri modernizate
(imagine alb-negru fiindcă nu mai aveam bani de color) 
 Iată că ajungem şi în COMUNA SUBURBANĂ BRĂILA
Surprinzător s-au găsit desene rupestre pe scaunele din staţia C.F. Brăila…  
 Am tras rapid o poză în Gara de Nord a Bucureştilor
  Aici s-a făcut noapte iar până la Cluj nu am mai făcut nimic altceva decât să dorm. La Braşov totuşi m-am întâlnit întâmplător cu Marian, un pasionat feroviar care mergea la Cluj. Datorită faptului CĂ COntrolorul nu a mai circulat prin tren, a scăpat băietu fără să dea peşcheşul, tributul, cotizaţia sau haraciul la sultanul C.F.R. Şi trenul tuc-tuc-tuc spre Cluj Napoca. La 5:33 fix, trenul opreşte în staţie, niciun minut în plus sau în minus, călătorie plăcută, şi liniştitoare. Coborâm, mergem într-o magherniţă să bem o cafea, vânzătoarea care pe cât de bună de pulă era, pe atât era şi de nefutută de hăt-hăt, i se citea în ochi că tânjea după pula precum baba după biserică in fiecare duminică. Bem cafelele, tipa răspundea în greaţă la orice întrebare. Poate accentul meu şi limba mea gălăţeană nu i-o fi plăcut… mă gândesc că poate a avut parte de o pulă de moldovean zdravăn de pe malul Dunării. Plecăm la colindat prin oraş, nici nu dăm bine pe cărările oraşului vestit, care vrea să fie capitală culturală europeană că ne şi întâmpină dumnealui….. Sincer cred că Poliţia T.F. Cluj ar trebui să ia exemplul celor de la Galaţi, să se implice în controlul cerşetorilor din jurul gării Cluj-Napoca. Atunci când îi urcă în tren să se ducă acasă, poate se gândesc să îi şi escorteze că de nu, se dau jos la Cluj-Napoca Est şi se întorc în oraş la cerşit….
 Mai umblăm ce mai umblăm şi întâlnim un căcat aparte, în faţa Grădinii Botanice 
Apoi mergem frumos prin oraş la vizitat 
 
Găsim un sfat extrem de util, pe care simt nevoia să îl expun aici 

Basarabia Pământ Românesc! Ceva adevărat şi deocamdată utopic… 
Iată un paradox:
 Deşi pe scena politică a ţării cele 3 partide nu sunt momentan în nicio alianţă sau colaborare, dar în trecut au fost iată că la Cluj oamenii reuşesc să se înţeleagă fără scandal.. dar totuşi PSD-ul e cam stingher, izolat de PD-L şi PNL….
A venit vremea să plec din Cluj…. am făcut rapid o poză trenului Acc. ce urma să plece spre Satu Mare..
 Mă urc în tren şi după un timp vreau să mă piş. E la modă sa tolerezi lumea şi m-am gândit să fac un gest în sprijinul celui care a scris anunţul de tip mass pe uşa de la toaleta vagonului. Poate se găsec câţiva să îl aranjeze pe băiet, mai ales că „o suge bine”, poate îi bagă cineva mâna muzei eminesciene de la Galaţi în cur. Dădui şi eu mass-ul ca să nu mă acuze cei de la U.E. că nu-s „pă trend” şi eu tolerant…
 
Şi mersei ce mersei, 
Constatai cu uimire, 
Că asta mi-e ţara, ce fericire! 
Şi stau faţă-n faţă cu tunelul cel mare, 
La Mestecăniş şi trenul are intrare! 
Alergai prin tunel, niciun căţel, 
Pe care să-l scurgă acel băieţel… 

 Şi după ce am compus această strofă în aproximativ 5 secunde, ajungem în „oraşul” Dolhasca. Să fim serioşi, dacă şi baragladina aia de aşezare omenească mai e oraş, atunci Brăila e metropolă de rang European, care se bate cu Moscova şi Istanbulul la cea mai atractivă capitală europeană. 
Între Iaşi şi Paşcani am pozat şi un amurg. 

Ajungând la Iaşi, cu doar 10 minute înaintea trenului merg rapid să îmi iau un suc şi ceva de ronţăit apoi urc în tren unde îmi descopăr nişte puteri magice, aflu că sunt acumulator de electricitate statică şi am posibilitatea să cuceresc lumea şi Universul. Mai îmi trebuie un costum de rău-făcător, un nume de speriat gen Noul Guţă, Vanghel8or (a se citi Vangheleităr), Gălăţeanu cuceritoru’, ş.am.d. şi un râs malefic.  

Mai trag o poză ca să sperii Hai5-ul, fără să apăs butonul de la aparat, doar cu ajutorul noilor puteri după ce m-a muşcat un şobolan radioactiv care umbla la New York pe călători şi devenit radioactiv după ce a mâncat de la McDonald’s, ajungând în România printr-un maass pe Yahoo de genu: Un copil suferă de prostie acută. Daţi click să comentaţi şi să vedeţi marea descoperire a căcatului răscolit….. 
Iar în poza asta mă gândeam la o problemă foarte gravă, de siguranţă naţională, ce ne priveşte pe toţi… şi râdeam totuşi de Suedia, care e un fel de „râde ciob de oală spartă”… 
….dece zic ciob de oală spartă? Pentru că, deoarece şi fiindcă Suedia acum ceva timp la fel era apărătoarea ţiganilor, iar după ceva contacte cu aceştia pe propriul teritoriu, penetrat în mod abuziv de ţiganii din România şi Bulgaria, Regatul Suediei, ca să respectăm titulatura şi regalitatea, a luat o decizie corectă: expulzarea ţiganilor, imediată, aceştia umplând 6 aeronave de mari dimensiuni pe aeroportul Aarlanda din Stockholm. Acum când Franţa face acelaşi lucru, ăştia din nou sar şi cer sancţiuni financiare….. Şi normal, rataţii de la Bruxelles susţin cauza ţiganilor, precum Sissi susţinea cauza ungurimii din fostul Imperiu Habsburgic, uitând de faptul că populaţia belgiană este minoritară în propria-i ţară, fiind acolo români, arabi, chinezi, ţigani, albanezi, marocani, senegalezi, congolezi şi alte naţii. 
În încheiere torn o poză cu Galaţiul pentru că oriunde aş pleca m-aş întoarce „aciişa”, în oraşul şi în ţara mea!
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s